Oboseala și machiajul merg mână în mână: te machiezi pentru că vrei să acoperi semnele oboselii și nu te demachiezi pentru că ești prea obosită. În ciuda faptului că este destul de comod și practic, acest obicei nu este tocmai încurajat deoarece are efecte negative pe termen lung. Chiar dacă dimineața te speli pe față și te demachiezi, iar efectele nu se văd imediat, mai mult ca sigur vei regreta acest lucru atunci când pielea va arăta semne de îmbătrânire prematură. O demachiere ia în jur de 5 – 10 minute. Deci nu ai scuză să nu îți cureți fața înainte de culcare.

adormi machiata

Sunt foarte multe femei care spun că numai anumite tipuri de piele au de suferit, cum ar fi cele grase sau cele uscate. Însă și tenul normal are de suferit din cauza chimicalelor care se transferă din machiaj în piele în timpul somnului. Iar explicația e simplă: în timpul somnului pielea se reface și se aerisește, iar pelicula de machiaj împiedică acest lucru.

 

Iar cosmeticele accesibile ca preț sunt mult mai periculoase. Un fond de ten de 30 de lei este mai blând cu portofelul și la îndemâna oricui față de unul de 80 de lei. Însă diferența de preț se  vede în ingredientele care pe termen lung își lasă amprenta pe tenul nostru, deoarece ingredientele sunt mai de grabă chimice decât naturale.

 

Un alt element pe care trebui să îl ai în vedere atunci când adormi în mod regulat machiat este mărimea porilor. În lupta pentru aer a pielii, porii încărcați se dilată pentru a respira mai bine. Machiajul blochează porii și secrețiile naturale. Iar acest lucru duce la înmulțirea bacteriilor, coșuri, punte negre și pori dilatați. Cam astea sunt motivele pentru care femeile apelează la machiaj.

mahiaj noapte

De asemenea, lipsa unei rutine de demachiere poate duce la chisturi la ochi. O reporteriță Daily Mail Anna Pursglove, a făcut un experiment în care 30 de zile nu s-a demachiat în fiecare noapte. În ziua a treia a observat că au început să îi apară mici chisturi în jurul genelor.

 

Tot Anna Pursglove a arătat cum poți să rămâi fără gene din cauza lipsei demachierii. Ea povestește cum genele i se lipiseră din cauza rimelului și începuse să le smulgă. De altfel, dermatologii avertizează că genele devin uscate și casante, din cauza rimelului lăsat și în timpul somnului, ceea ce duce la rupere și cădere.

 

De asemenea, machiajul ochilor poate intra în ochi în timpul somnului, vorbim de particule de pulbere sau rimel și crea infecții ale ochilor. Este clar că în timpul somnului nu suntem la fel de conștiente ce ziua și că machiajul lăsat este plin de elemente nocive. Ei bine , gândiți-vă că acestea vă intră în ochi și că nu le scoateți. Da, așa încep infecțiile.

 

Demachierea este un proces care ține 5-10 minute, iar dacă investiți în șervețele demachiate, acesta poate dura și mai puțin. Cu puțin efort și aproape deloc răbdare puteți să evitați îmbătrânirea prematură, buze uscate, erupții de coșuri și puncte negre, porii dilatați și în situații extreme infecțiile. Chiar dacă pare complicat la început, cu puțină voință puteți să faceți acest lucru în fiecare seară.

 

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here