O bere mică, un pahar de vin sau 50 de tărie – odată depăşită această limită, alcoolul îţi poate juca feste în pat.

Alcoolul băut înainte de o partidă de sex nu ecAlcoolul intr-o casniciehivalează neapărat cu obţinerea unor performanţe deosebite în domeniu. Chiar dacă se spune că alcoolul este un stimulent sexual. Potrivit specialiştilor în sexologie, alcoolul băut cu moderaţie poate avea şi un astfel de efect stimulativ asupra vieţii intime. „Doza limită pentru ca alcoolul să aibă efecte benefice asupra vieţii sexuale este următoarea: 330 de mililitri de bere, 100-150 de mililitri de vin sau 30-50 mililitri de băuturi spirtoase”, spune lt. col. dr. Aurelian Emil Ranetti, medic primar endocrinolog, nutriţionist, cu specializare în sexologie, de la Spitalul Clinic de Urgenţă Militar Central „Dr. Carol Davila”. Specialistul adaugă că odată cu depăşirea acestor limite încep să apară şi problemele de ordin sexual. „Un pic de alcool te scapă de inhibiţii, dar dacă doza este mărită atunci încep să apară astfel de inhibiţii. Alcoolul în exces creşte dorinţa, dar scade potenţa”, completează dr. Ranetti.

Specialistul face şi un clasament băuturilor alcoolice după modul în care acesta ne afectează viaţa sexuală şi sănătatea. „Vinul este băutura care aduce cele mai multe beneficii asupra sănătăţii, după apă. Vinul roşu şi sec este bogat în antioxidanţi şi nu conţine zahăr. Berea este şi ea bună, dar atenţie, odată depăşită măsura, te ţine mai mult la baie decât în pat, deoarece acesta stimulează diureza”, explică dr. Aurelian Emil Ranetti. Băuturile spirtoase au capacitatea de a inhiba destul de repede capacitatea de a termina actul sexual. Specialistul completează că hormonii masculini şi feminini sunt metabolizaţi de ficat, iar alcoolul afectează ficatul, astfel că acest organ nu mai poate produce hormoni.

Alcool, sex şi durere

Alcoolul amorţeşte terminaţiile nervoase ale organelor genitale, atât la bărbaţi cât şi la femei, iar partenerii nu mai simt plăcerea. „Alcoolul scade gradul de lubrifiere la femei, iar raporturile sexuale devin dureroase. Femeile sunt oricum mai inhibate decât bărbaţii, iar atunci când limita de alcool este depăşită efectul este acela de a accentua inhibarea”, explică specialistul în sexologie. Medicul completează că bărbaţii pot avea surpriza ca organul genital să fie lipsit de erecţie sau ca, în timpul actului sexual, ejacularea să întârzie să apară sau să nu mai apară deloc. „Un astfel de act sexual este extrem de dureros pentru femeie”, adaugă specialistul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here