Odata terminata pandemia, proprietarii de localuri pentru evenimente isi freaca mainile, in speranta ca vor reusi sa prinda contracte noi, care sa le rotunjeasca veniturile, si asa diminuate de pandemie. Cum vremurile sunt intr-o continua schimbare, si localurile pentru evenimente trebuie sa faca investitii pentru a se mentine in trend.

Daca la localul tau se organizeaza nunti si botezuri, cu numar mai mare sau mai mic de invitati, este foarte important sa optezi pentru piese de mobilier cat mai elegante, dar si versatile, astfel incat sa nu fie restrictionat accesul invitatilor la mese sau pe ringul de dans, unde trupa de nunta va face atmosfera.

Evident, fiecare cuplu, in cazul unei nunti, si fiecare parinte isi doreste ca evenimentul sau sa fie unic, de aceea este dispus sa plateasca sume consistente pentru fotograf sau videograf nunta, care sa imortalizeze toate momentele speciale, pe care sa le transforme in amintiri.

In alegerea pieselor de mobilier este important sa optezi pentru modelele elegante, atemporale, dar si flexibile, care sa iti permita sa amenajezi locatia in functie de dorintele actorilor principali.

Iata ce elemente trebuie sa iei in considerare cand cumperi mobila pentru locatie:

Acorda atentie culorilor

In cazul salilor de evenimente elegante, cele mai prielnice culori sunt griul, negrul, albastrul regal si rosul. Griul este ales pentru versatilitatea sa, pe cand ultimele culori sunt folosite pentru a pune si mai mult in evidenta eleganta si luxul.

Din punct de vedere al materialelor, sunt recomandate piesele de mobilier tapitate cu catifea, care arata foarte bine, dar sunt si usor de curatat si intretinut. Astfel, scaunele se recomanda a fi tapitate cu catifea, mobila din lemn sa aiba si insertii metalice sau din sticla, iar din punct de vedere al surselor de iluminat se recomanda candelabrele somptuoase, care confera lumina perfecta pentru filmarea realizata de videograf specializat in filmari nunti.

Opteaza pentru mese flexibile

Cele mai comune sunt mesele rotunde, care se pot plia, pentru a incapea pana la 14 persoane. In cazul evenimentelor cu putini invitati se recomanda mese de 10 persoane, iar la o nunta mare, cele de 14 persoane sunt cele mai potrivite. Astfel, fiecare invitat se va simti confortabil, iar spatiul alocat ringului de dans nu va fi afectat.

Masa mirilor

Daca in alte zone ale Romaniei se obisnuieste ca nuntile si botezurile sa aiba mai multi nasi, in Bucuresti nu este cazul. De regula, masa de prezidiu trebuie sa fie suficient de incapatoare pentru 6 persoane – miri, nasi si copii. De asemenea, este important sa fie plasata in mijlocul salii de evenimente, astfel incat mirii sa fie in centrul atentiei, dar si sa poata si vedea toti invitatii.

Mobilierul trebuie sa lase loc si pentru serviciile extra

Multe nunti si botezuri sunt organizate astfel incat sa poata fi plasate un candy bar sau o cabina foto. Astfel, invitatii vor crea amintiri frumoase, dar se vor delecta si cu prajiturele dulci intre felurile principale de mancare sau dupa un dans alert.

Opteaza pentru obiecte de decor unice

In functie de dorintele mirilor sau ale parintilor copilului ce urmeaza a fi crestinat, trebuie sa ai la indemana obiecte de decor care sa se potriveasca oricarui tip de tematica. In cazul nuntilor, se recomanda ca decorul mesei sa includa sfesnice de tip candelabru, pe care sa atarne fire de orhidee, ce vor fi puse in valoare de lumanarile inalte, de culoarea alb (de preferat).

Sursa foto: pexels.com