Calatoriile ne vor ajuta intotdeauna sa cunoastem locuri noi, sa descoperim traditii si culturi si sa ne rupem de paradigmele pe care le aveam de acasa, calatoriile ne fac mai toleranti si ne ajuta sa iesim din zona noastra de confort.

Uneori exista destinatii care par a fi luate dintr-un film fantasy sau dintr-o carte din cauza cat de minunate sunt, dar sunt si altele care par dintr-un film de actiune sau de groaza din cauza cat de periculoase sunt.

Si daca nu ti-e frica de succes si iti place sa descoperi zone ciudate si riscante, atunci cu siguranta vei dori sa arunci o privire in aceste locuri. Sunteti gata?

Cele mai periculoase 10 locuri din lume

Desertul Danakil- Eritreea

Fotografiile pe care le-am gasit cu aceasta destinatie sunt frumoase si la prima vedere nu par deloc periculoase, adevarul este ca nu sunt ceea ce par.  

Cele mai periculoase 10 locuri din lume

Se dovedeste ca in acest loc sunt mai multi vulcani activi, ceea ce determina eliberarea de gaze si toxine care pot fi daunatoare sanatatii, ca sa nu mai vorbim de caldura provocata de lava care iese din cand in cand.

Chiar si asa, exista tururi cu ghizi experimentati care le permit celor mai indrazneti sa cunoasca acest loc.

Canionul Antilopei

Privelistile pe care ni le ofera acest spatiu sunt pretioase, daca mergi in vizita nu ezita sa iei aparatul foto pentru a surprinde momentul.

La prima vedere, locul nu este periculos, dar daca esti in vizita si incepe sa ploua, incruciseaza-ti degetele ca sa poti pleca la timp! Dureaza doar cateva minute pentru ca intregul loc sa se umple cu apa.  

Insula Quemada Grande-Brazilia

Cele mai periculoase 10 locuri din lume

Cunoscut si sub numele de Insula Cobrelor, aceasta insula este una dintre cele mai periculoase locuri din lume pentru ca este plina de serpi extrem de otravitori.

De mentionat ca acest loc este strict interzis si este vizitat doar in scop de cercetare.

Pestera Gouffre Berger- Franta

Acest loc ar putea aparea in cartea „calatorie in centrul pamantului”, deoarece este una dintre cele mai adanci pesteri din lume si are o adancime de peste 1.200 de metri.

Cunoscuta „pestera mortii” are si un lac in interior si desi este adevarat ca se pot face fotografii impresionante, se dovedeste a fi foarte periculoasa in sezonul ploios, intrucat locul este de obicei inundat, nu degeaba exista. in acest top al cele mai periculoase 10 locuri din lume” .

Atolul Bikini – Insulele Marshall

Cele mai periculoase 10 locuri din lume

Sa nu ai incredere! Acest loc poate parea paradisiac si plin de farmec, dar adevarul este ca este plin de energie radioactiva si poate fi daunator sanatatii.

In timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, Statele Unite au efectuat experimente nucleare si de atunci locul a fost nelocuit.

Vulcanii Kamchatka

Kjeragbolten – Norvegia

Cele mai periculoase 10 locuri din lume

Desi fotografiile pe care le gasim pe internet sunt frumoase, trebuie sa recunoastem si ca poate fi destul de periculos. Nu?

Stanca Kjerag este prinsa de doua stanci si atarna la peste 1000 de metri inaltime, inutil sa spunem de ce este periculoasa, nu? Ai indrazni sa faci o astfel de fotografie?

Muntele Fitz Roy- Patagonia

De parca ar fi luat din cartea „Stapanul Inelelor”, acest loc este periculos chiar si pentru cei mai experimentati alpinisti.

Muntele are 3.375 de metri inaltime si are pietre inalte, netede, care pot fi fatale daca cineva aluneca si cade peste ele. Ca sa nu mai vorbim de vremea extrema de acolo.

K2 – Himalaya

Stim cu totii ca Muntele Everest este cel mai inalt munte din lume, dar nu toata lumea stie ca K2 este al doilea ca inalt din lume si, de asemenea, unul dintre cele mai periculoase!

Ceea ce il face atat de periculos este ca cararile sale nu sunt bine marcate, trebuie sa urcati pereti abrupti, stancosi, alunecosi si sa traversati stalpi de gheata care sunt foarte predispusi sa se prabuseasca. Are un deces estimat la 29%.

Tunelul Guoliang – China

Acest tunel este in interiorul unui munte si a fost realizat de aceiasi locuitori ai zonei pentru a incerca sa lege locul de alte destinatii si astfel sa faciliteze turismul.