Usturoiul este unul dintre acele ingrediente pe care nu pot lipsi niciodata din bucataria noastra, plin de savoare serveste pentru a da personalitate si acea nota proaspata preparatelor, totusi, stiai ca este si un aliat foarte bun pentru sanatate?

Asa este, de sute de ani civilizatiile antice si moderne au folosit acest ingredient pentru beneficiile sale incredibile si aici va vom spune care sunt.

Este plin de nutrienti

Usturoiul este plin de nutrienti esentiali pentru organismul nostru, inclusiv uleiuri, fructozani, o mare varietate de vitamine precum C si B6, minerale precum calciu, magneziu, potasiu si fosfor, sau chiar flavonoide cu efecte antibacteriene, antigripale si anti-gripale. proprietati inflamatorii. , toate aceste componente fac din usturoi o planta perfecta pentru a avea grija de sanatatea noastra.

Este un bun antibiotic

Datorita alicinei,  usturoiul poate actiona in corpul nostru ca un antibiotic natural , adica ne va ajuta sa prevenim proliferarea bacteriilor in corpul nostru, ceea ce este de mare ajutor in prevenirea bolilor si infectiilor legate de acesti contaminanti.

Poate fi folosit ca antifungic  

De asemenea, usturoiul poate preveni aparitia ciupercilor in organism, s-a dovedit ca multe dintre aceste tipuri de contaminanti sunt sensibile la aceasta planta , deoarece datorita proprietatilor sale incetineste cresterea ciupercilor si, in multe cazuri, le impiedica sa creasca, din acest motiv este folosit chiar si in agricultura pentru a preveni aparitia ciupercilor pe unele culturi.

Reduce nivelul colesterolului

Colesterolul rau sau LDL este responsabil de infundarea peretilor arteriali daca este neglijat, prin urmare, pentru a mentine o sanatate adecvata in sistemul nostru circulator, este important sa reglam si sa reducem nivelul acestui tip de colesterol din sange.Usturoiul il poate ajuta de fapt in multe locuri extractul de usturoi este destul de popular pentru a trata colesterolul .

Este un bun antiviral

Efectul antiviral al usturoiului este unul dintre aspectele acestei plante care este inca in studiu, datorita proprietatilor si nutrientilor ei, comunitatea stiintifica considera ca usturoiul poate ajuta la prevenirea raspandirii unor boli virale, in special a celor legate de tractul respirator. .boli respiratorii precum gripa sau raceala.

Regleaza tensiunea arteriala

Asa cum ne ajuta sa controlam colesterolul rau , un alt dintre beneficiile populare ale usturoiului este reglarea tensiunii arteriale , deoarece ajuta fluxul sanguin sa fie mai fluid, acest lucru se datoreaza faptului ca usturoiul promoveaza productia de acid azotic, un nutrient care subtiaza sangele , acest lucru poate functiona impotriva dvs., asa ca este important sa va consultati medicul inainte de a include usturoiul in dieta dvs. ca ajutor pentru sanatate.

Contine antioxidanti

Antioxidantii ne ajuta corpul sa lupte impotriva imbatranirii premature si sa ne protejeze celulele. Usturoiul este o sursa excelenta a acestor nutrienti care ajuta la neutralizarea radicalilor liberi. Alicina pe care am mentionat-o mai devreme este unul dintre acesti antioxidanti , asa ca puteti folosi aceasta planta pentru a obtine acesti nutrienti .

Poate fi folosit impotriva metalelor grele din corp

Sulfoxizii prezenti in usturoi va pot ajuta sa combateti efectele metalelor grele in organism, acest lucru face din usturoi o planta esentiala pentru a va mentine organismul in stare buna si pentru a va imbunatati sanatatea. Metalele grele pot fi gasite in multe aspecte ale vietii noastre pe care este posibil sa nu le controlam 100%, asa ca usturoiul ne poate ajuta sa prevenim efectele acestor poluanti.

Este un bun expectorant

Pe langa faptul ca ajuta la tinerea la distanta a bolilor virale datorita efectului sau antiviral, usturoiul va poate ajuta si la tratarea unor simptome derivate din acestea, precum excesul de mucus in tractul respirator, datorita efectelor vasodilatatoare, usturoiul va poate ajuta sa eliminati flegma enervanta atat de frecventa in acest tip de boala.

Ajuta in tratarea diabetului

Usturoiul poate fi si un mare aliat in tratarea si combaterea diabetului zaharat , mai multe studii au aratat folosirea usturoiului in aceasta boala datorita componentei sale. Aceasta planta are capacitatea de a reduce nivelul de glucoza din corpul tau, deoarece poate stimula pancreasul si productia de insulina, care te poate beneficia daca ai diabet.