7. Merele. Ele contin flavonoids, unii dintre cei mai puternici antioxidanti. Studiile au demonstrat ca oamenii care au o dieta bogata in flavonoids sunt predispusi unui risc mai redus de boli de inima, atac de cord si cancer. Si se pot folosi in multe tipuri de retete, de la aperitive, salate, garnituri, pana la multe tipuri de desert.
8. Perele. Sunt bogate in fibre, majoritatea solubile care ajuta la scaderea nivelului colesterolului din sange si imbunatatesc controlul glicemiei. Si se pot folosi in numeroase retete dand un gust special mancarurilor.
9. Merisor. Din pacate, nu se gaseste la tot pasul, va trebui sa faceti o excursie la munte sau la tara pentru el. Insa merita efortul. Nu numai ca sunt niste fructe sanatoase si cu putine calorii, dar au un rol foarte important in reducerea riscului aparitiei ulcerului, cancerului si bolilor de inima. Contin aceiasi antioxidanti benefici pentru inima care se gasesc si in ceai si in vinul rosu. Doar intre lunile septembrie si octombrie puteti il puteti gasi proaspat. In restul anului se poate gasi sub forma de suc, in pachetele de fructe uscate sau ca dulceata. Merisorul se poate folosi in orice reteta de desert care contine si alte fructe, dand un gust special dulce-amarui.
10. Smochinele. Sunt un nutrient foarte hranitor si gustos pentru orice dieta. Cei care tin cura de slabire pot sa treaca usor peste o masa consumand smochine. Contin cea mai mare cantitate de fibre decat orice fruct uscat sau proaspat. Sunt si o buna sursa de calciu – spre exemplu, cantitati egale de smochine si lapte contin aceeasi cantitate de calciu. Se pot manca ca desert dupa masa sau ca gustare ori de cate ori ne este foame, fara sa ingrase.