Sa stii de ce vrei sa te lasi. Vrei sa te lasi de fumat, dar nu stii de ce? Pentru ca este rau pentru tine – este un motiv destul de intemeiat. Pentru a fi motivata, ai nevoie de un motiv personal si motivant. Poate vrei sa iti protejezi familia de fumatul pasiv. Poate gandul cancerului de plamani te sperie. Sau poate vrei sa te simti si sa arati tanara. Alege un motiv plauzibil pentru a rezista tentatiei de a aprinde o tigara.

Incearca terapia cu inlocuitori de nicotina. Cand incetezi sa fumezi, lipsa nicotinei te face sa te simti frustrata, depresiva, nervoasa, fara odihna. Dorinta a inca unui fum poate fi coplesitoare. Inlocuitorii nicotinei pot reduce aceste sentimente. Studiie arata ca guma cu nicotina, plasturii pot dubla sansele tale de a te lasa de fumat. Folosirea acestor produse in timpul fumatului nu este recomandat.

Nu fi singura pe acest drum. Spune-le prietenilor, colegilor ca te lasi de fumat. Incurajarile lor pot face diferenta. Poate vrei sa te alaturi si unui grup de suport sau sa vorbesti cu un consilier. Terapia comportamentala te ajuta sa ramai la strategiile tale de a renunta la fumat. Combina cu inlocuitorii nicotinei.

Elimina stresul. Un motiv pentru care oamenii aleg nicotina este ca ii ajuta sa se relaxeze. Odata ce te lasi, ai nevoie de alt inlocuitor. Incearca masajele regulate, muzica relaxanta, lectiile de yoga sau tai chi. Evita situatiile stresante in primele saptamani dupa ce te lasi de fumat.

Evita alcoolul si alte obiceiuri care fac pofta de tigara. Anumite activitati s-ar putea sa iti creasca pofta de tigara. De exemplu, alcoolul, deci incearca sa diminuezi consumul de alcoolice. Daca si cafeaua te starneste, schimba pe ceai in mai multe saptamani.

Nu te da batuta, sanatatea ta e pe primul loc!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here