aIn fata oglinzii, toate ne gasim o multime de defecte. Ochii sunt ori prea mari, ori prea infundati, obrajii sunt prea rotunzi, cearcanele au reaparut, pentru ca nu ne-am odihnit suficient si parca am vrea ceva, sa nu mai para fruntea asa lata?Dar gata cu vaitatul! Specialistii ne-au asigurat: cu rabdare si putina indemanare, putem corecta cu succes si cele mai pretentioase defecte.

 Daca ai buzele subtiri

Incearca sa eviti culorile prea intense si rujurile mate, caci vor atrage atentia asupra defectului tau. Sunt de preferat cele sidefate si cat mai deschise la culoare. Acopera gura cu un strat de fond de ten, pudreaza usor iar apoi contureaza buzele cu un creion roz deschis, tragand linia putin deasupra marginii buzelor. Cu o pensula, aplica ruj pe toata suprafata buzelor. Lasa-l un minut sa se usuce, apoi aplica un strat de gloss incolor. 

Daca ai ochii prea mici

Nu trebuie sa-ti lipseasca din trusa fardurile sidefate si deschise la culoare, pentru ca dau luminozitate ochilor si ii fac sa para mai mari. Sprancenele au un rol important: ele trebuie ridicate prin pensare. Daca vrei sa machiezi arcada, foloseste un fard deschis, dar mai inchis decat fondul de ten. Pentru pleoape: poti aplica fard pe toata pleoapa superioara sau doar deasupra pupilei, pentru a lumina ochiul. Genele trebuie bine curbate cu rimel sau cu clestele pentru gene. De retinut: nu incarca cu fard si arcada si pleoapa.

 Daca ai ochii prea mari

In acest caz, te poti juca cu nuantele inchise. Si nu uita sa-ti conturezi ochii cu un dermatograf, bineinteles tot inchis la culoare. Apoi, aplica pe pleoape, cu miscari orizontale, un fard maro sau gri. Foloseste din nou creionul, pentru a accentua unghiul intern al ochilor. La sfarsit, da-te cu un fard de culoare intermediara, in zona dintre pleoapa si arcada. Rimelul va fi aplicat pe toata lungimea genelor, in mai multe straturi, pentru a crea un efect de alungire.

 Daca ai ochii infundati

Este si cazul ochilor asiatici. Fardul de pleoape trebuie sa fie deschis la culoare si se va aplica si pe pleoapa inferioara. Culoarea trebuie sa fie mai accentuata catre extremitatea ochilor si estompata catre sprancene. Linia de contur ce porneste de la coltul interior al ochiului trebuie trasata, la inceput, subtire si se va ingrosa pe masura ce te apropii de extremitatea ochiului. Pe spatiul dintre marginea pleoapei si linia de contur aplica un fard deschis la culoare sau un tus alb. In final, coloreaza integral suprafata pleoapei cu o nuanta calda. Si aplica rimel pentru alungirea genelor.

 Daca ai ochii cazuti

Cu un dermatograf de culoare inchisa (negru, gri), trage – pornind de la unghiul interior al pleoapei de sus catre coltul exterior – o linie fina, care sa urce, pe ultimul centimetru de pleoapa. Ingroasa conturul pe ultima treime a liniei. Aplicati apoi un fard viu (roz, bej sidefat) pe toata pleoapa, pentru a crea luminozitate. Iar pentru a deschide si mai mult privirea, trage o dunga pe marginea pleoapei inferioare, de la un capat la altul, cu un dermatograf alb. In final, rimeleaza bine partea centrala a genelor pleoapei de sus. Tips: inainte sa ascuti creionul de ochi (sau creionul-contur pentru buze), tine-l la frigider aproximativ 10 minute. Se va intari si nu se va rupe atunci cand il vei folosi.

 Daca ai pungi sub ochi

Inainte de a incepe sa te machiezi este recomandat sa decongestionezi zona cu un cubulet de gheata sau cu doua lingurite, tinute cinci minute in congelator. Apoi, trebuie sa ai la dispozitie doua tipuri de corector crema sau doua feluri de fond de ten in nuante asemanatoare. Acest defect se poate atenua cu un joc de culori al machiajului. Corectorul nu trebuie aplicat, decat dupa ce te-ai dat cu fond de ten. Asa ca ia o pensula plata si, folosind nuanta de fond de ten mai deschisa, contureaza marginea inferioara a pungii. Nuanta inchisa, aplic-o pe partea cea mai proeminenta si intinde foarte bine, pentru a estompa optic diferenta de nivel. In final, aplica pudra, pentru a fixa machiajul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here