fructe de padure

Căpșuni, afine, mure și zmeură sunt super fructe. Sunt bogate în substanțe nutritive, antioxidanți și fitochimicale care pot ajuta la prevenirea (și, în unele cazuri, inversa) efectele îmbătrânirii, boli cardiovasculare, artrită, diabet zaharat, hipertensiune arterială și anumite tipuri de cancer.

Fructele de pădure sunt încărcate cu fibre, care sunt foarte sățioase( și te fac să mănânce mai puțin ) . Fructele de pădure au o mare putere antioxidantă, protejand organismul împotriva inflamației și a radicalilor liberi , molecule care pot afecta celulele și organele . Un studiu a aratat că, până și o jumatate de cană de fructe de pădure mixte pe zi îmbunătățesc performantele. Fructele de pădure ajută la prevenirea acestor efecte prin oprirea semnalelor de inflamare declanșate de citokine și COX-2 făcându-le o parte ideal de dieta ta.
Pentru a obține beneficiile optime de sănătate din fructele de pădure, mănâncă două până la trei tipuri de fructe de pădure proaspete, congelate sau deshidratate în fiecare zi . Încorporează avantajele fructelor de pădure în dieta de zi cu zi, cu următoarele sugestii .

Căpșunile conțin mai multă vitamina C, într-o singură ceașcă de servire decât portocalele și sunt deosebit de bogate în acid folic .

Afinele conțin 20 de tipuri de antociani – antioxidanți care dau fructelor de pădure albastru-violet și roșu, culorile lor . Alte fructe de pădure contin doar trei sau patru tipuri .

Mure și zmeură fiecare conține 8 grame ( g) de fibre într-o cană – o treime din cantitatea zilnică recomandată( 25 g ) .

Merișorul combate nu numai infecțiile tractului urinar , prevenind E. Coli să se lipeasca de celulele din tractul urinar , dar ele sunt , de asemenea, un probiotic natural, sprijinind bacteriile sănătoase care cresc in tractul gastro-intestinal și contribuie la digestie .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here