Ochelarii de vedere potriviți pentru forma feței și stilul personal contribuie la formarea unei prime impresii favorabile. O ramă ideală pentru tine îți pune în evidență cele mai plăcute trăsături și poate îmbunătăți aspectul tău general. Descoperă câteva recomandări care să te ajute să faci o alegere inspirată!

Alegerea ramelor pentru ochelari în funcție de forma feței

Există multe aspecte de luat în considerare când alegi ramele pentru ochelari de vedere. Este absolut necesar să mergi la un control la ochi înainte de a face o achiziție. Lensa oferă consultație optometrică (completă), fără costuri sau obligații de orice fel. Optometristul nu doar că te va ajuta să înțelegi necesitățile specifice de vedere, ci îți poate oferi și sfaturi pentru selectarea ramei potrivite.

Un alt aspect de care să ții cont când alegi ramele pentru ochelari este forma feței. Iată care sunt principalele tipuri în care te poți încadra și ce produse sunt recomandate pentru fiecare dintre acestea:

Fața ovală

Un chip oval este privit adesea ca un ideal estetic, datorită simetriei sale și a proporțiilor echilibrate. Caracteristicile acestei forme a feței includ:

  • linii faciale ușor rotunjite;
  • lățimea frunții aproximativ egală cu cea a pomeților;
  • lungimea feței mai mare decât lățimea acesteia;
  • bărbie cu un contur rotunjit.

Aceste caracteristici le oferă persoanelor cu fața ovală un mare avantaj: majoritatea formelor ramelor le pun în evidență frumusețea naturală. Cel mai bine li se potrivesc ochelarii pătrați sau dreptunghiulari, ce creează un contrast plăcut.

Fața rotundă

Persoanele cu fața rotundă se bucură de linii faciale blânde și de pomeți proeminenți. Pentru că lungimea chipului este aproape egală cu lățimea, sunt recomandate ramele înguste, care să echilibreze vizual proporțiile. Totodată, sunt ideali ochelarii cu unghiuri bine definite (pătrați, dreptunghiulari, hexagonali ș.a.).

Fața pătrată

Un chip cu formă pătrată este caracterizat de linii drepte, unghiuri ascuțite, o frunte lată și un maxilar proeminent. Lungimea și lățimea sunt aproximativ egale, motiv pentru care persoanelor cu acest tip de față li se potrivesc ramele înguste (rotunde, ovale sau alte modele cu linii rotunjite).

Fața în formă de inimă

Mai puțin întâlnită este fața în formă de inimă, ce se diferențiază prin fruntea lată, linia părului ascuțită, pomeți înalți și bărbie îngustă. Ramele de ochelari rotunde, ovale, Wayfarer, cat-eye și anumite modele Aviator au rolul de a echilibra proporțiile acestui tip de chip.

Este important să încerci mai multe perechi de rame înainte de a alege forma perfectă pentru tine. Mergi într-un magazin de ochelari de vedere în Iași pentru a proba diferite modele!

Alegerea ramelor pentru ochelari în funcție de stilul personal

Un alt criteriu esențial pentru alegerea ramelor este stilul personal, astfel încât să obții un look armonios și care ți se potrivește. Ochelarii de vedere reflectă personalitatea și preferințele tale estetice. Există o multitudine de stiluri pe care le poți aborda, însă ne vom opri la două dintre acestea:

Stilul clasic

Eleganță, atemporalitate și simplitate – acestea sunt principalele caracteristici ale ramelor în stil clasic. Este o estetică ce rezistă cu succes testului timpului, iar alegerea ochelarilor de vedere devine o investiție de lungă durată.

Emblematice pentru stilul clasic sunt ramele Clubmaster, Wayfarer, Aviator și în formă de ochi de pisică. Găsești o diversitate de modele de ochelari de vedere cat eye, ce emană feminitate și bun-gust!

Stilul modern

În umbrela acestui stil pot fi înglobate cele mai noi tendințe în materie de ochelari de vedere. Formele geometrice extravagante și modelele clasice reinterpretate pot fi accesoriile ideale pentru persoanele care sunt în pas cu moda.

Indiferent că ai fața ovală, rotundă, pătrată sau în formă de inimă și că preferi un stil clasic sau modern, vei găsi cu siguranță rame care să îți complimenteze trăsăturile. Probează mai multe modele, până găsești ochelarii de vedere care te fac să te simți într-un mod special!

Sursă foto: shutterstock.com