bnn

După efectele acneei nu sunt ușor de controlat în stadii incipiente, cicatricile rezultate pot lua foarte mult timp pentru a merge departe. Iată câteva remedii simple pentru a ajuta la a scăpa de cicatricile provocate de acnee:

Spală-ți fața de cel puțin trei ori pe zi pentru a îndepărta murdăria, uleiul și bacteriile. Nu folosiți săpunuri dure și demachiant. Utilizați produse de curățare ușoare, care conțin ingrediente pentru reducerea cicatricilor, cum ar fi uleiul de arbore de ceai și acid salicilic.

Nu stoarce coșurile de pe fața ta. Acesta poate fi tentant, dar faptul este că, coșurile pot lăsa o fisură care apare ca cicatrice.

Acneea este legată de sănătatea ta internă și de mai mulți factori, cum ar fi dezechilibru hormonal. Cel mai bine este de a vedea un dermatolog, care vă poate recomanda medicamente pe cale orală.

Mănâncă o mulțime de fructe și legume pentru a elimina toxinele din corp și a radicalii liberi. De asemenea, nu uita să bei cel putin 12-15 pahare de apă pe zi.

Iată câteva remedii simple, naturale făcute acasă pentru a scăpa de cicatricile provocate de acnee:

Zeama de lămâie

Acidul citric din lămâie este de ajutor pentru a scăpa de cicatricile provocate de acnee. Sucul de lămâie , luat pe plan intern sau aplicat pe piele , are, de asemenea, beneficii . Bea suc de lămâie, înainte de micul dejun . Va elimina toxinele din organism . Sucul de lămâie poate fi de asemenea aplicat pe piele. Se înmoaie un tampon de vata în suc de lămâie și mesați ușor tamponul pe cicatrici . Aciditatea va ușura cicatricile. Se lasă să stea timp de 20 minute , apoi se clătește fața cu apă . Nu sta la soare cu suc de lămâie pe față , deoarece poate irita pielea .

Bicarbonat de sodiu

Bicarbonatul de sodiu este un exfoliater excelent , ajută la desfundarea porilor și ucide bacteriile care cauzează acneea. Faceți o pastă groasă de bicarbonat de sodiu cu apă . Se aplică pe față și se lasă să stea timp de 5 minute, apoi clătiți bine pielea cu apă caldă . Utilizați acest remediu zilnic .

Miere

Miere băută cu apă , ajută la reducerea cicatricilor . Mierea , de asemenea, face pielea netedă și curată .

Albuș de ou

Albușurile de ou au calități de vindecare , care ajută la reducerea cicatricilor. Folosiți un tampon de vată pentru a aplica albușul de ou mesajul pe piele. Lasă-l timp de 20 de minute, apoi spală cu apă călduță. De asemenea, ajută la reducerea sebumului și micșorează porii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here