Pielea care te mananca si te face sa te scarpini incontinuu este chiar o problema mare, dar adevarata problema sta in descifrarea cauzelor. S-ar putea sa existe cateva motive care duc la tendinta mancarimilor de piele.
Totusi, nu toate motivele sunt asa usor de identificat si pot fi interne. Mancarimile pielii pot fi de multe tipuri, unele semne sunt vizibile, in timp ce altele raman invizibile si apar destul de tarzi. La o analiza simpla, mancarimile indica o piele uscata. Totusi, unele cauze mai putin vizibile pot fi legate de afectiuni interne complexe precum cancerul sau probleme ale rinichilor, etc.
Cand mancarimea devine evidenta prin semne de roseata sau eczeme atunci gasirea sau analiza simptomelor e mai usoara. Tipul de mancarime depinde si de varsta.
Este foarte important sa cauti o diagnosticare daca mancarimile sunt dese si severe, pe o perioada lunga de timp. Nu neglija iritatiile. Pe de o parte, mancarimile pot fi cauzate de infectii sezoniere sau de alergii, intoleranta la anumite alimente. Pe de alta parte, pot insemna si lucruri mai serioase.
Uneori, folosirea prelungita a unui sapun sau purtarea unui anumit tip de materiale, dormitul intr-un asternut specific poate provoca iritatii si mancarimi. Se trateaza ca alergii si trebuie evitate pentru a evita complicatiile. Uneori, mancarimile sunt rezultatul unui efect advers al unor medicamente sau suplimente alimentare sau apar chiar din cauza deodorantului pe care il folosesti.
Toate tipurile de piele sunt diferite si au alt nivel de sensibilitate. De aceea, efectul unei substante chimice poate da rezultate diferite in cazul altcuiva. Consulta un dermatolog care sa iti testeze sensibilitatea pielii si care sa decida ce sa tratezi si cum sa tratezi. Intotdeauna este recomandat sfatul medicului pentru a evita agravarea bolii sau a afectiunii si tratarea mancarimilor din timp, cu cat mai putine eforturi si efecte adverse.