aOricine poate fi diagnosticat la un moment dat in cursul vietii cu cancer.
Acesta este un gand de care majoritatea oamenilor se tem. Dar prevalenta sinistra a acestei boli – si inabilitatea oamenilor de a gasi o cale sa scape de ea – o fac dificil de ignorat. Totusi, exista metode de a reduce riscul de cancer.

Studiile au confirmat in mod repetat legatura puternica dintre riscul de cancer si dieta.

De fapt, medicii considera acum ca pana la 30 % dintre cancerele ce apar in lumea in dezvoltare pot fi evitate printr-o nutritie mai buna. Desi nu exista o dieta magica care sa previna sau sa trateze cancerul, medicii considera ca exista un mod sanatos de hranire, care poate ajuta la prevenirea aparitiei anumitor tipuri de cancer. Se considera acum ca aproape unul din trei cancere este legat de modul de alimentatie.

In ultimii ani s-au facut mai multe cercetari despre alimentatie si cancer iar mesajul principal este ca persoanele care consuma o cantitate mai mare de fructe si legume au un risc mai mic de a face anumite tipuri de cancer, cum ar fi: cancer pulmonar, de colon, de san, de col uterin, bucal, gastric, de trahee, al vezicii urinare, pancreasului si ovarelor.
Cercetatorii australieni, spre exemplu, au descoperit ca femeile care mananca cantitati mari de fibre au un risc mai mic de a face cancer de san comparativ cu femeile care consuma putine fibre.
De asemeni, persoanele vegetariene tind sa aiba mai rar cancer decat ceilalti oameni. Acest lucru nu inseamna ca ar trebui evitata carnea – o cantitate mica de carne slaba poate face parte dintr-o dieta sanatoasa. In cazul vegetarienilor, faptul ca mananca o cantitate mare de fructe si legume ii ajuta sa se protejeze de aceasta boala.

Mentinerea unei greutati corporale sanatoase poate fi de folos, deoarece excesul de grasime expune persoana la risc crescut pentru anumite cancere cum ar fi cancerul de san, cancerul uterin si cel de colon. Consumul alimentelor grase poate contribui la aparitia cancerului de colon si a cancerului de prostata la barbati.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here