Majoritatea durerilor la nivelul urechii trec singure, fără tratament. Cu toate acestea, dacă nu se intampla asa sau dacă aveți alte simptome mai serioase, poate fi necesar să consultați un medic.

Majoritatea oamenilor consideră că durerile de urechi și durerile la urechi se întâmplă numai copiilor, dar se pot întâmpla și adulților. O durere de ureche poate afecta una sau ambele urechi, dar majoritatea timpului este o ureche. Durerea de ureche poate fi ascuțită sau estompata și poate fi constantă sau poate veni și trece.

Durerea urechii poate fi un semn precoce al racelii, gripei sau infectiei. Dacă aveți o infecție a urechii, pot apărea febră și pierderea temporară a auzului.

Cauzele durerii de urechi

Așa cum durerea din ureche afectează oamenii în moduri diferite, există o varietate de cauze de durere ale urechii. Unele dintre ele afectează urechea în sine, altele sunt din condiții care afectează zone apropiate urechilor.

Motivele obișnuite pentru durerea de ureche includ:

  • Acumulare de ceara adânc în interiorul timpanului. Cunoscută sub numele de urechea adezivă, aceasta afectează mai mult copiii decât adulții
  • Infecția canalului urechii în afara timpanului (otita externa)
  • Un fir sau un folicul de păr infectat în canalul urechii
  • Eczemă în canalul urechii (dermatită seboreică)
  • Leziuni în canalul urechii de la obiecte pătrunse în interior, cum ar fi betisoare de urechi sau obiecte ascuțite
  • Blocajele în ureche de la prizele de ceară de urechi sau obiectele împinse care s-au blocat
  • Infecții ale gâtului (inclusiv amigdalită) și răcelile
  • Durerea maxilarului, cunoscută sub numele de durere articulară temperomandibulară
  • Abcese dentare în gură sau alte dureri dentare, cum ar fi probleme de dinți
  • Nevralgie trigeminală sau durere nervoasă facială

Tratamente pentru ureche

Urechea este de obicei tratabilă și este puțin probabil să ducă la probleme pe termen lung.

Tratamentul poate include analgezice adecvate vârstei, cum ar fi paracetamolul sau ibuprofenul pentru durere și febră.

Uleiul de măsline poate, de asemenea, să slăbească ceara de urechi.

Nu utilizați măsline dacă timpanul este afectat.

Un medic poate prescrie antibiotice pentru infecțiile urechii, deși unele cercetări sugerează că antibioticele nu pot fi întotdeauna un tratament eficient.

Uneori o răceală obișnuită poate provoca dureri de urechi fără a exista o infecție în urechea în sine. Acest lucru se datorează mucusului excesiv pe care îl produceți atunci când va este frig. Unele dintre acestea se pot colecta în urechea medie, punând presiune asupra timpanului și provocând dureri de urechi. Acest lucru se va îmbunătăți în mod normal pe cont propriu. Tratamentele care pot ajuta la durerea de urechi în acest caz sunt: inhalarea de aburi, decongestionante (nu sunt potrivite pentru copii sub 6 ani și pentru copii sub 12 ani, numai cu sfatul medicului dumneavoastră), calmante.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here