Poti aplica si tu cateva astfel de principii, pentru a-ti imbunatati starea de spirit de zi cu zi. Nu uita ca armonia spatiului in care traiesti reflecta armonia ta interioara!

Daca tot trebuie sa stai toata ziua la birou, macar decoreaza-l in asa fel incat sa iti dea o stare de bine. Un birou decorat si personalizat iti poate aduce aminte de casa. Obiectele personale te ajuta foarte mult in aceasta privinta, dar incearca sa adaptezi decorarea spatiului si la ceea ce doresti sa transmiti despre tine. Intr-un fel s-ar putea sa cazi in cealalta extrema si sa ai tendinta de a te simti prea “ca acasa”! incearca sa imbini armonios utilul cu placutul. In acelasi timp, considera acest lucru o sansa in plus de a arata celorlalti cine esti, prin intermediul propriului birou.

Tu si biroul tau

Un birou in care predomina unghiurile sau muchiile de mobilier ascutite semnifica incordare si agresivitate. Formele rotunjite sau curbate confera spatiului mai multa caldura si mai multa deschidere.

Biroul plasat intre fereastra si usa de la intrare poate determina o incadrare foarte obositoare. Pentru a te incarca de energie, incearca sa iti asezi biroul in asa fel incat sa ai un camp vizual cat mai larg.

Cromatica biroului reflecta senzatia de securitate si de incredere. Nuantele deschise spun despre tine ca esti o persoana vesela, optimista si foarte increzatoare in fortele proprii.

Debaraseaza-te de tot ce este inutil. Orice obiect de pe biroul tau caruia nu ii gasesti utilitatea te incarca negativ si iti ofera o senzatie de apasare. Un birou “neobstructionat” de obiecte inutile te incarca de energie pozitiva. Fiecare obiect trebuie sa ocupe un spatiu bine definit, toate lucrurile fiind in ordine si usor de gasit. Scapa de ce este vechi pentru a face loc noului.

Incearca sa iti delimitezi, in limita posibilului, spatiului biroului tau de celelalte birouri din incapere.

Cel mai bine plasate sunt birourile unele langa altele. Starile conflictuale sunt atenuate cu pozitia fata in fata.

Obiectele personale nu trebuie sa fie multe si sa iti distraga atentia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here