Multe fete nu se apuca de fitness de teama sa nu se faca prea masculine, cu muschi prea dezvoltati. Majoritatea fetelor care merg la sala tin sa precizeze ca doresc doar “tonifiere”, eventual sa slabeasca.

Dar daca reusesti sa pui niste muschi in locul grasimii, cantarul va arata mai multe kilograme, aceasta deoarece muschii sunt mai grei decat grasimea, dar ocupa mai putin spatiu.

Deci vei fi mai supla, dar mai grea la cantar.

In plus, muschii sunt tari, grasimea este moale. Nu ai cum sa scapi de “aripioare” daca nu faci muschi. Daca nu iti place cum te arata oglinda, este suficient sa iei o pauza in a lucra grupa musculara respectiva.

Se pare ca barbatii prefera femeile cu forme. Dar tocamai aceste forme au la baza muschi armonios dezvoltati si un strat subtire de grasime, dispus cat mai uniform pe suprafata corpului. Ori acest lucru se poate obtine doar cu efort.

Majoritatea femeilor- odata cu inceperea scaderii masei musculare- tind sa ajunga la o forma de para: cu solduri mari si rotunde comparative cu  umerii. Doar prin exercitiile cu greutati, femeile pot sa-si dezvolte umeri mai largi, brate si picioare mai puternice cu musuclatura ferma si tonus ridicat. In plus, cand va antrenati cu greutati corpul creste in masa musculara, rata metabolismului bazal creste. Este indicat sa va antrenati tot corpul insistand pe zonele pe care le considerati deficitare.

Daca tot iti este teama ca te antrenezi prea mult, trebuie sa stii ca trebuie sa alegi greutatile cu care poti face 15-20 de repatari pana obosesti. Daca nu depasesti 3 – 4 seri, nu ai cum sa cresti in masa musculara!

Studiile stiintifice au demonstrat ca antrenamentul cu greutati intareste inima, mareste densitatea oaselor, scade nivelul clesterolului, imbunatateste activitatea sexuala, creste forta si rezistenta la efort.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here