ginger

Ghimbirul se referă la rizomul de Zingiber officinale, care are utilizări culinare și medicinale. Deși originar din Asia de Sud, acesta este, de asemenea, acum frecvent cultivat în Caraibe și Africa de Est.

Ghimbirul este un condiment comun în multe feluri de mâncare asiatice și tinerii rizomii sunt destul de supli și comestibili. Mirosul caracteristic și aroma de ghimbir se datorează diferitelor grupuri de compuși fenolici, cum ar fi gingerol, shogaols și zingerone.

În medicina traditională, ghimbirul a fost mult timp folosit pentru a trata tulburari gastro-intestinale, inclusiv constipație, gaze, diaree, greață și colici.

Ghimbirul poate îmbunătăți digestia prin creșterea pH-ul gastric și stimularea enzimelor digestive. Deoarece ghimbirul are, de asemenea, un conținut ridicat de fibre, crește motilității gastro-intestinale.

Combinația acestor două efecte înseamnă ca substanțele nutritive esențiale sunt absorbite rapid, în timp ce produsele alimentare neesențiale care cauzează balonare și constipație sunt excretate rapid.

Un sistem digestiv eficient poate ajuta procesul de ingerat mai eficient, iar acest lucru poate contribui la pierderea in greutate, deoarece piesele de încărcare de alimente ingerate pot fi prelucrate și eliminate din organism eficient.

În plus, o digestie eficientă înseamnă o utilizare optimă a magazinului de energie a corpului. Prin urmare, procesele implicate în digestie pot folosi glucoza din sânge, precum grăsimea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here