Sunt mai multe tipuri de herpesuri care pot aparea si erupe pe corp. De obicei suferim de herpesul la gura, care provoaca adesea inflamatii mici,dureroase pe buze sau in jurul gurii. Al doilea herpes mai complicat si sever este cel genitat. Ambele infectii erup dureros si sunt contagioase pana se vindeca, intre 2-4 saptamani.

Simptome. Mai intai, apare senzatia de mancarime si arsura in jurul buzelor, urmare de mici cosulete rosii care se transforma in pungute de apa. La herpesul genital, apar aceleasi mancarimi si usturimi in zona genitala, urmate de rani dureroase. Acestea se pot infecta rapid. Herpesul genital afecteaza cele mai multe  femei si rareori poate produce afectiuni ale ficatului. La femeile insarcinate si infectate, pot transmite herpesul copiilor la nastere, cu riscul de orbire sau afectiuni ale creierului.

Cum se trateaza? In timpul infectiei acute, virusul se reproduce si se mentine in tesutul adjuvant. Dupa aceea se implanteaza in tesutul nervos si nu se reproduce decat cand este amenintat. Pentru a evita aceste lucruri, trebuie sa ai un sistem imunitar bun, sa eviti cat mai mult stresul si starile nervoasesi sa tratezi extern herpesul.

Echinaceea este cea mai recomandata ca masura preventiva impotriva herpesului. Poate fi luata zilnic, timp de 3 luni, apoi oricand exista riscul. Extern, se recomanda salvie si alifii care vindeca. Gelul de aloe vera inmoaie, usuca si ajuta la vindecarea herpesului.

O alta modalitate este sa tamponezi zona cu alcool, sa ungi rana de cateva ori pe zi cu o alifie cu propolis sau galbenele si sa bei ceai de „3-frati-patati”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here