Iata cele mai populare intrebuintari ale ceaiului de galbenele!

Nu degeaba este renumit ceaiul de galbenelele, iata cele mai populare intrebuintari ale ceaiului de galbenele administrat oral: sedativ, antiinflamator gastro-intestinal, colagog, coleretic, stimulent pentru secretia biliara, cicatrizant.

Galbenelele sunt utilizate in medicina naturista din timpuri stravechi fiind folosite toate componentele acestei plante, insa cele care contin cea mai mare putere terapeutica sunt florile acesteia.

Galbenelele se pot utiliza sub forma de infuzie, decoct, ceaiuri, comprese, spalaturi, masti si produse cosmetice. In functie de afectiunea care se doreste a fi tratata, galbenelele pot fi utilizate pentru tratament local (creme, comprese, masti, spalaturi) sau pentru tratamente sistemice (decoct, infuzie, ceai etc).

In cazul in care suferi de acnee, un produs pe baza de galbenele poate rezolva problema. Aplica zilnic, timp de cel putin o saptamana, comprese cu ceai de galbenele, iar apoi un unguent cu galbenele pe zonele afectate, iar rezultatele nu vor intarzia sa apara.

Pentru o infuzie de galbenele se folosesc in jur de 2-3 lingurite de flori uscate in aproximativ 300 ml de apa clocotita. Poti consuma pana la 3 cani zilnic, de preferat inainte de ora mesei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here