Impletiturile reprezinta in continuare inspiratia cea mai mare a stilistilor in sezonul primavara/vara 2020. Observate intr-un numar covarsitor la prezentarile Fashion Week din New York, Paris si Milano, aceste impletituri moderne reprezinta declaratii de stil in sine sau punctul de pornire pentru numeroase coafuri cu impletituri. 

Alaturi de alti observatori ai tendintelor primavara/vara 2020, ma declar placut surprinsa de propunerile unor nume precum Nicole Miller, Rebecca Minkoff sau Karen Walker, care au optat pentru stiluri neconcentionale de coafuri si reinventari ingenioase pornind de la clasica impletitura in stil frantuzesc.

Astfel regasim in prezentarile de moda coafuri interesante, pe care le putem purta in diferite ocazii, atunci cand vrem sa obtinem un look boem (Karen Walker), hippie chic (Kenneth Cole), traditional (Mara Hoffman), elegant lejer (Nicole Miller), potrivit pentru un cocktail party (Rebecca Minkoff) sau pentru o ocazie speciala (Venexiana), pentru plaja (Calla) sau pe plaiurile urbane (VPL).

Va prezint asadar unele dintre cele mai interesante stiluri de impletituri moderne, care va pot fi sursa de inspiratie atat pentru evenimente speciale, cat si pentru viata de zi cu zi:

Impletituri in coafuri de seara

Nu mai este un secret faptul ca cele mai simplu de realizat si interesante coafuri de seara au la baza o impletitura. Cositele te ajuta sa manipulezi mai usor parul bogat si sa obtii volum natural, fara sa supui parul la chinurile groaznice asociate cu taparea. Nicole Miller ne pune la dispozitie un look reusit, in care impletitura lejera din dreptul fruntii modelului are rolul de a tine sub control buclele rebele.

Impletitura suedeza

Impletitura suedeza propusa in prezentarea Rebeccai Minkoff se mentine in preferintele noastre si pentru sezonul primavara/vara 2020. Simpla, insa superba in minimalismul ei, acest look a devenit deja clasic pentru multe femei aflate in impas in alegerea unei coafuri pentru un cocktail party sau un eveniment. 

Impletituri pentru plaja

Tendintele nu sunt niciodata complete fara ca designerii sa ne prezinta macar un look preferat pentru plaja. De data acesta, inspiratia vine de la Calla, care a optat in prezentarea colectiei primavara/vara 2020 pentru o impletitura in coada de peste rasucita alaturi de un material textil intr-o nuanta efervescenta de oranj. Lejer si plin de culoare! 

Impletituri elegante

De departe cea mai superba impletitura regasita la New York Fashion Week este cea din prezentarea Venexiana. Simpla, insa perfect legitima pentru o ocazie speciala, aceasta coafura de seara eleganta ne-a reamintit de coafurile de epoca si ne-a propus un look demn de Covorul Rosu.

Hippie chic

Cuminte, insa rebela in felul ei, coafura aleasa pentru prezentarea Kenneth Cole a fost una dintre preferatele noastre de la New York Fashion Week. Cu siguranta a fost pusa in valoare si de nuanta superba de par a modelului, insa nu putem nega versatilitatea acestui stil pentru un look urban cool, plimbarile prin parc si zilele petrecute la piscina.

Urban chic

Daca in prezentarea Calla, impletitura in coada de peste avea un aer lejer, potrivit pentru o zi petrecuta la piscina sau la plaja, VPL ne propune un stil mai adecvat pentru oras. Stilul urban chic nu a fost niciodata reprezentat mai frumos.

Impletituri boeme

Coafurile inspirate din moda hippie reprezentativa anilor ’60 a fost sursa de inspiratie pentru Karen Walker, care a optat pentru o coafura lejera, cu parul lasat liber si nefinisat, insa cu un singur element statement – impletitura laterala. 

Impletituri Dreadlocks

Mara Hoffman ne surprinde din nou, optand in prezentarea  colectiei primavara/vara 2020 pentru coafuri cu impletituri folosite ca extensii, ce ne amintesc usor de rebelele dreadlocks. Lungimea cu siguranta joaca un rol foarte important pentru acest look, precum si accesoriul colorat care uneste cele doua cozi impletite.