Obtinerea unui tatuaj este o decizie care nu poate fi luata usor. Ce masuri de ingrijire trebuie sa luam inainte si dupa pentru a evita infectiile si reactiile adverse.

Tatuarea corpului tau este la moda. Este o tendinta care creste si seduce oameni de varste foarte variate, care doresc sa imprime ceva decorativ sau un simbol, expresie sau cuvant care sa le reprezinte pe pielea lor. Designul, forma, dimensiunea si culorile sunt o problema de gust, dar grija unui tatuaj este aceeasi pentru toata lumea. Aflati ce masuri de precautie ar trebui sa luati pentru a preveni infectiile sau complicatiile si pentru a-l pastra la fel de frumos ca in prima zi.

Grija pentru un tatuaj

Cand ne-am hotarat sa ne tatuam am petrecut mult timp gandindu-ne ce design, ce dimensiune si unde pe corp. Dar primul lucru pe care trebuie sa-l rezolvam este cel care ne-o va face. Este esential sa fie efectuat in conditii de igiena maxima si cu elemente sterilizate.

In ce moment al anului pentru a obtine un tatuaj

Multi aleg lunile calduroase pentru tatuare, deoarece este cel mai bun moment pentru a-l arata, dar, in realitate, vara este perioada cea mai putin convenabila . Pielea va fi „ranita” si sensibila timp de cateva saptamani, iar soarele, transpiratia si expunerea crescuta pot deschide usa bacteriilor care provoaca o infectie.

Iarna nu este o perioada buna, deoarece excesul de imbracaminte si caldura din medii impiedica vindecarea pielii, iar frecarea hainelor este si mai mare. Deci timpul recomandat este toamna sau primavara.

Ce sa aflati inainte de tatuare

Un tatuaj este foarte similar cu o interventie chirurgicala mica pe piele si de aceea trebuie luate toate precautiile. Ingrijirile recomandate sunt:

Verificati daca locul este activat si respecta conditiile de igiena necesare. Am ales un loc din care aveti referinte.

Verificati daca tatuatorul deschide noile ace in fata dvs. si daca foloseste articole sterile.

Rugati artistul tatuator sa testeze mai intai cerneala intr-o zona a corpului si asteptati un timp pentru a vedea daca exista o reactie alergica, mai ales daca aveti afectiuni ale pielii sau doriti sa folositi anumite culori care pot fi mai alergice.

Fereste-te de culoarea rosie: potrivit expertilor, marea majoritate a pacientilor care se consulta pentru complicatii dupa un tatuaj sunt asociate cu acest ton. Prin urmare, daca veti folosi cerneala rosie, este recomandat in special sa efectuati testul de alergie cu cel putin doua saptamani inainte.

Cum sa ingrijesti un tatuaj proaspat

Multi simt anxietate si unii se tem inainte si in timpul procesului de tatuare, dar minimizeaza ziua urmatoare. Grija de zona in urmatoarele ore si zile este esentiala.

Cateva sfaturi:

Imediat ce este terminat, tatuatorul trebuie sa curete si sa dezinfecteze zona. Este normal ca pielea sa fie inflamata si rosie. Prin urmare, veti aplica un strat de vaselina sau o crema speciala cu efecte calmante, dezinfectante si antibacteriene. Verificati daca acest pas nu lipseste.

Pentru a proteja pielea nou tatuata de agenti externi, cum ar fi germenii si bacteriile, artistul tatuator trebuie sa acopere zona cu un film transparent si va va spune cate ore pentru a fi acoperit in functie de dimensiunea desenului.

Cand puteti indeparta filmul, trebuie sa spalati zona cu apa calda pana la rece cu sapun alb, neutru si fara parfumuri, pentru a indeparta excesul de cerneala.

Am repetat spalarea la fiecare 6 ore. Lasa sa se usuce fara sa freci prosopul. Cel mult, asezati o carpa moale de bumbac pe zona si uscati-o o perioada.

Apoi, aplicati un strat bun de crema cu un masaj bland pentru a-l absorbi. Am repetat aceasta rutina de cel putin 3 ori pe parcursul zilei.

Nu acoperiti zona. Lasati-o in contact cu aerul, astfel incat pielea sa respire si incepe procesul de vindecare.

Zilele care urmeaza, continua sa aplici crema de mai multe ori pe zi. Nu folositi vaselina deoarece este pe baza de ulei si nu permite pielii sa respire, care in aceste zile incepe sa se usuce pentru a se vindeca. Este normal sa se formeze cochilii sau cruste, deoarece pielea se regenereaza. Nu incercati sa le indepartati si sa evitati zgarierea, chiar daca va deranjeaza. Cand procesul de vindecare se va incheia, pielea moarta va cadea de la sine.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here