Acneea de pe trup este de intalnita la adolescenti si adulti, aparand de multe ori pe piept, spatinvinge-acneea-dupa-tot-corpule si fese. Precum acneea faciala, stresul si hormonii cauzeaza pete. Totusi, alti factori pot induce aparitia leziunilor provocate de acnee.

Transpiratia si hainele stranse pe corp sunt doua dintre cele mai comune cauze, care explica de ce multe femei active fizic au acnee pe corp. Imbracamintea stransa precum colantii din lycra, blocheaza eliminiarea transpiratiei si o mentin la suprafata pielii, care se poate amesteca cu uleiurile din cremele de corp. Rezultatul este un strat care blocheaza porii si cauzeaza inflamarea lor cu aparitia de puroi si pustule.

Tratamentele pentru acneea de pe corp sunt similare celor faciale, dar prima tinde sa reziste mai mult in fata tratamentului deoarece patrunde mai greu. Pielea este mai groasa decat cea a tenului si iritatiile sunt expuse constant frecarii din cauza hainelor. Pentru a mentine acneea sub control, spala-te zilnic cu un sapun sau gel pe baza de acid salicilic si fa un dus cat mai repede posibil dupa ce ai transpirat. Sterge zona cu probleme cu benzil peroxid sau acid salicilic si apoi aplica o crema de corp pe baza de acid hidroxid alfa (aceasta va ajuta la exfolierea pielii in timp ce previne uscarea pe timpul noptii).

Acneea incapatanata este de obicei tratata cu vitamina A sau antibiotice precum tetraciclina. Poate dura intre o saptamana si cateva luni de zile pana la obtinerea unui rezultat satisfacator.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here