Lipsa de comunicare intr-o relatie poate suna ca o problema benigna. Cu toate acestea, comunicarea slaba nu va face decat sa scada sansele de a avea o relatie sanatoasa.

Toata lumea prefera un stil de comunicare diferit, dar daca stilul tau de comunicare raneste sentimentele partenerului tau, atunci s-ar putea sa ai o problema.

Daca iti iubesti celalalt si nu esti pregatit sa-l lasi in urma, atunci ramane in preajma pentru a afla cele mai bune modalitati de a remedia lipsa de comunicare intr-o relatie.

9 moduri de a remedia lipsa de comunicare intr-o relatie

Pot fi luate abordari diferite pentru a aborda problema comunicarii deficitare in relatii. Unele dintre aceste strategii sunt mai simple decat altele.

Iata cateva sugestii despre cum sa stabiliti obiceiuri bune de comunicare in relatia dvs., indiferent daca incercati sa remediati o lipsa de comunicare sau doar doriti sa vorbiti mai mult cu partenerul dvs.

1. Vulnerabilitatea este buna

Vulnerabilitatea este atat un lucru bun, cat si un lucru rau. Cand vulnerabilitatea nu este aratata intr-o relatie care se lupta, atunci vulnerabilitatea nu este un lucru grozav.

Da, este posibil sa mentii o relatie fara a fi vulnerabil… Dar ce fel de relatie este asta? Nu este altceva decat una superficiala. Vulnerabilitatea scoate la iveala cele mai fragile lucruri din noi.

Te poti gandi la vulnerabilitate ca la o poarta catre intelegerea cu adevarat a unei persoane. Fiecare dintre noi are o latura vulnerabila – trebuie doar sa ne dam seama cine trebuie sa indeplineasca aceasta latura a noastra si cine nu.

Oamenii tanjesc sa fie profund si pe deplin cunoscuti. Nu poti sti ca esti pe deplin iubit pana nu stii ca esti pe deplin cunoscut. Acest lucru se aplica in special celuilalt semnificativ, deoarece aceasta este persoana cu care probabil va veti petrece restul vietii.

Cu toate acestea, stiu ca anumitor oameni le poate fi greu sa fie vulnerabili. Adevarul este ca a fi intr-o relatie implica impartasirea aspectelor despre tine cu partenerul tau, atat pozitive, cat si negative.

Cum sa atingeti vulnerabilitatea

Incearca sa-ti amintesti ca a fi slab este in regula. Lasa-ti garda jos cand esti cu partenerul tau; incercarea de a-ti ascunde sentimentele va duce doar la neintelegeri si alte probleme de comunicare.

Ar putea fi intimidant sa aduci in discutie lucruri dificile sau delicate, dar daca continui sa ignori problema, nimic nu se va schimba, iar conceptiile gresite se vor inrautati. Daca unul dintre voi sau amandoi ezitati sa va deschideti, nu va puteti astepta sa va conectati unul cu celalalt cu succes.

Nu va speriati sa suprimati ceea ce trebuie spus. Cand ceva te deranjeaza sau daca ceva din relatia ta nu functioneaza bine, sotul tau merita sa stie.

Cand niciunul dintre voi nu este capabil sa va exprimati unul altuia, cum altfel veti putea rezolva o lipsa de comunicare?

2. Pastrati un obicei de comunicare

O intalnire mare o data pe saptamana sau un efort spectaculos nu trebuie sa se intample pentru a mentine o rutina de comunicare.

Cand rezolvati o lipsa de comunicare intr-o relatie, incepeti cu putin. Incepeti cu cele mai simple lucruri, deoarece este mai bine sa vorbiti decat sa nu vorbiti deloc. Pur si simplu verifica-ti partenerul uneori sau intreaba-l cum a fost ziua lui.

Tehnologia este acum adesea considerata ceva rau pentru un cuplu, dar atunci cand vine vorba de imbunatatirea lipsei de comunicare, poate fi o solutie excelenta.

Acest efort mic, dar substantial, va dezvalui nivelul tau de angajament fata de partenerul tau. De asemenea, va poate face mai confortabil cu gandul de a-l lasa pe celalalt sa intre, indiferent cat de fragila ar fi conexiunea.

Acest lucru va poate duce treptat sa va simtiti mai in largul dvs. sa conversati unul cu celalalt, fie ca este vorba despre subiecte amuzante sau despre parti mai importante ale relatiei voastre.

3. Pune intrebarile potrivite

Amintiti-va intotdeauna ca partenerul dvs. nu este un cititor de minti. Cu orice pret, nu face niciodata presupuneri despre ceea ce isi doreste partenerul tau.

Chiar daca ii cunosti de cativa ani, nu poti intotdeauna sa le citesti gandurile si sa stii ce vor. Puteti afla mai multe despre preferintele partenerului dvs. punand intrebari si invers.

In plus, deschide calea catre dezvoltarea unei comunicari eficiente in relatia dvs., deoarece va fi mult mai simplu sa va intelegeti unul pe celalalt punand o intrebare sau doua.

Acest lucru va permite celor doi sa comunicati activ si sa invatati unul despre punctele de vedere ale celuilalt. In plus, nu este important doar sa pui intrebari, ci si sa le pui pe cele potrivite.

„Cum a fost ziua ta?” este o intrebare grozava, dar vei putea cu adevarat sa provoci o conversatie mai profunda cu aceasta intrebare? Probabil ca nu.

De aceea este esential sa stii ce intrebari sa pui. Aceste intrebari arata o dorinta de dialog si afectiune pentru partenerul tau.

Au avantajul de a-i arata partenerului tau ca ii apreciezi profund si de a incuraja munca in echipa. Ele atrag atentia si servesc ca un canal pentru interactiune, intelegere si comunicare.

4. Asculta cu atentie

Obtinerea de informatii, intelegerea unei persoane sau a unei situatii si a te bucura de tine sunt scopurile ascultarii profunde. Este vorba despre a va concentra in intregime asupra oamenilor, mesajelor si cuvintelor lor, fara a fi distras.

Comunicarea relationala implica mai mult decat un simplu schimb verbal. A fi capabil sa acorde atentie chiar si la cele mai mici detalii ale comunicarii partenerului tau este necesar pentru o ascultare activa.

In loc sa auzi doar cuvintele pe care le spun, concentreaza-te pe ceea ce spun si incearca sa exprime. Ar putea fi dificil sa-ti inghiti mandria, dar refuzul sa-l asculti pe cealalta persoana si sa te tii ferm de punctul tau de vedere nu va face decat sa inrautatesti lucrurile.

Concurenta cu nevoia de a fi auzit va duce, de cele mai multe ori, pur si simplu, pur si simplu, sa reduca mai mult pe unul sau ambii indivizi. Daca nici macar nu poti fi atent la ceea ce spune partenerul tau, nu vei putea ameliora lipsa de comunicare in relatia ta.

5. Acordati atentie limbajului corpului

Recunoasterea indiciilor si semnalelor non-verbale ale partenerului este o componenta cruciala a ascultarii active. Aceasta poate implica intonatia vocala, contactul vizual si emotiile faciale.

Observati-le limbajul corpului atat in ​​timpul, cat si dupa discutii sau conflicte. Chiar daca nu comunica verbal ce simt, comportamentul lor nonverbal ar putea fi un bun indicator.

La capatul opus al scalei, modul in care partenerul tau te vede poate fi foarte influentat de limbajul tau corporal. Pastreaza-ti emotiile sub control, deoarece poti parea neintentionat ca fiind agresiv sau dezinteresat.

Cand cealalta persoana interpreteaza gresit raspunsul tau la situatie, poate provoca o multime de neintelegeri in relatie.

Acordand o atentie mai mare acestor lucruri, puteti incepe sa deveniti mai constienti de semnele nonverbale ale partenerului dvs., ceea ce va poate ajuta sa depasiti decalajul de comunicare.

6. Aflati cand sa vorbiti

Fiecare activitate are timpul si locul potrivit. Luati in considerare mai mult decat simplitatea comoditatii calendarului atunci cand alegeti cel mai bun moment pentru a discuta probleme cu ceilalti.

Ar putea fi dificil sa gasesti timp pentru a imbunatati problemele de comunicare. Cu toate acestea, este de asemenea esential sa va asigurati ca dvs. si partenerul dvs. aveti cu adevarat aceeasi mentalitate.

Inainte de a cere sa comunicati, asigurati-va ca niciunul dintre voi nu este suparat sau suparat. Daca aveti nevoie de o pauza, luati-l… In ciuda faptului ca va sfatuiesc sa fiti sincer si deschis cu partenerul dvs., vorbirea lucrurilor cand o persoana este foarte emotionala ar putea duce la o comunicare slaba.

7. Echilibrul este totul

Abilitatile de comunicare includ atat ascultarea, cat si a fi auzit. Cu toate acestea, uneori este foarte greu sa stii raportul potrivit pentru aceste doua lucruri.

Daca vrei o relatie de succes, trebuie sa fii capabil sa gasesti un echilibru intre a-ti auzi partenerul si a te exprima eficient. Oricat de crucial este sa asculti in mod activ, poate fi necesar sa te asiguri ca esti auzit.

In relatia ta, nu uita sa ai grija de interesele tale personale, tinand cont si de cele ale partenerului tau.

Nu uita ca relatiile sunt despre a da si a primi. Lipsa de comunicare a dvs. si a partenerului dvs. intr-o relatie poate fi agravata de esecul dvs. de a gasi un echilibru intre vorbire si ascultare.

8. Respecta-ti propriile limite

In fiecare relatie buna, stabilirea limitelor este esentiala. Vei invata sa apreciezi diferentele dintre tine si sotul tau atunci cand stabilesti limite.

De asemenea, va pot ajuta sa intelegeti ca partenerul dvs. are un punct de vedere diferit. Acest lucru va fi util doar in dezacorduri sau comunicare gresita.

Granitele sanatoase va pot face pe amandoi sa va simtiti mai in largul dvs. in timp ce vorbiti unul cu celalalt, deoarece veti sti ce subiecte pot si nu pot fi discutate.

9. Vorbeste despre probleme

Este posibil sa aveti probleme de relatie ca urmare a unui eveniment dur din relatia voastra care nu a fost gestionat pe deplin. Poate ca a fost o tradare sau s-a spus ceva care nu a fost niciodata explicat in mod adecvat.

Va trebui sa treci peste aceste rani, sa restabiliti increderea si sa va demonstrati disponibilitatea de a va ierta unul pe altul pentru a merge mai departe si a incepe sa vorbiti mai bine.

6 Semne ale lipsei de comunicare intr-o relatie

Devine riscant pentru viitorul relatiei tale daca exista o intrerupere a comunicarii pe care nici tu, nici partenerul tau nu sunteti gata sa o solutionati.

6 modele de comunicare care pot indica ca relatia dvs. nu va dura mult timp sunt enumerate mai jos.

1. Te mint in mod constant

Nu exista nicio modalitate de a avea o comunicare mai buna daca partenerul tau simte in mod constant nevoia sa te minta.

Devine si mai rau daca sunt minciuni mici, deoarece acest lucru nu va declansa decat nesiguranta si te vei indoi de orice alt lucru pe care ti-l spun.

2. Tratament silentios

Este absolut normal sa-ti doresti putin spatiu dupa o lupta. Cu toate acestea, aceasta metoda de a indeparta si de a nu vorbi deloc te poate indeparta de partenerul tau. Poate avea efecte grave asupra bunastarii si sanatatii tale mintale.

Stonewalling este si mai rau. Plecarea in mijlocul unei cearta iti spune ca partenerul tau nu este interesat sa gaseasca o solutie si, in cele din urma, nu-i pasa suficient de tine.

3. Ei cred ca citesti gandurile

Daca ceva te deranjeaza intr-o relatie, singura modalitate de a o rezolva este sa-ti exprimi cu adevarat gandurile partenerului tau si apoi sa cadem de acord impreuna asupra unei solutii.

Un partener care se asteapta ca tu sa le intelegi gandurile si sa le rezolvi toate problemele fara o comunicare deschisa nu este unul sanatos.

4. Raspunsuri dintr-un cuvant

Este in regula ca unii oameni prefera sa discute, iar altii nu. Dar daca intampinati raspunsuri scurte, dintr-un singur cuvant la inceputul relatiei, atunci acesta poate fi un steag rosu imens si un semn ca nu va puteti astepta la o comunicare sanatoasa de la acea persoana.

5. Ei nu vorbesc despre problemele lor

Pentru ca dvs. si partenerul dvs. sa preveniti alte probleme mari, trebuie sa vorbiti despre problemele trecute. Un partener care nu vorbeste despre acele probleme si nu isi recunoaste greselile nu va va aduce niciodata pe cei doi la nivelul de intimitate emotionala de care aveti nevoie.

6. Comportament pasiv-agresiv

Unul dintre semnele la care trebuie sa fii atent intr-o relatie este daca exista multa comunicare pasiv-agresiva. Comunicarea proasta se caracterizeaza prin tratamente tacute, glume care sunt de fapt ganduri, raspunsuri condescendente, atribuirea de vina si tipete pentru probleme triviale.