Adu-ti aminte ultimul tau moment cu adevarat linistitor. Poate ca a fost o dimineata linistita pentru tine, cu o cana de ceai langa tine. Poate ca a fost o meditatie ghidata cu unul dintre profesorii tai preferati care ti-a lasat mintea limpede. Oricare ar fi alchimia momentului, observati cum o simpla amintire poate deschide o fereastra pentru a canaliza aceeasi prezenta; aceeasi relaxare totala.

Deci cum putem manifesta aceste momente mai des? Se pare ca unul dintre cei mai puternici factori care contribuie la linistea acestor experiente este aroma care le inconjoara. Tocmai aceasta este intentia din spatele parfumului linistitor Matcha Meditation de la Maison Margiela, care are o modalitate de a linisti mintea (indiferent de variabilele care ti se arunca). Cu fiecare nota, Matcha Meditation ne readuce la vremurile in care ne simteam complet in pace. Si ne gandim: nu asta ar trebui sa faca orice parfum? 

REPLICA Matcha Meditatie

Matcha Meditation este un parfum zen care surprinde senzatia de bucurie de iluminare obtinuta prin meditatie datorita esentei stralucitoare de bergamota si absolutului luminos si generos de flori de portocal. Senzatia de invaluire adusa de acordul Matcha este intarita de caldura absolutului de benzoin pentru a recrea senzatia linistita si reconfortanta de a savura o ceasca calda de ceai matcha.

Puterea mirosului.

Mirosul are capacitatea de a ne influenta bunastarea, de la starea de spirit la comportament pana la performanta la locul de munca, dar aceasta putere depinde in intregime de experientele noastre trecute cu anumite mirosuri. Pentru a avea o influenta favorabila asupra noastra, trebuie sa fi asociat anterior un parfum specific cu o experienta pozitiva intr-un proces numit invatare asociativa . Dar are de-a face si cu neurostiinta.

Simtul nostru olfactiv este gestionat de bulbul olfactiv, o parte a sistemului limbic care se gaseste in partea din fata a creierului. Bulbul olfactiv este, de asemenea, conectat direct cu amigdala si hipocampus, structuri limbice care guverneaza emotia si, respectiv, invatarea asociativa. Aceasta proximitate explica de ce mirosul tinde sa declanseze emotii si memorie. Si din aceasta cauza, putem invata sa valorificam puterea mirosului. Pana acum am folosit mantre si cristale pentru mai multa atentie, dar ce zici de parfum?

Aromele mindfulness-ului.

La fel cum mirosul de prajituri cu ciocolata ne aminteste de copilarie, sau mirosul de trandafiri ne aminteste de romantism, parfumul Maison Margiela Matcha Meditation incapsuleaza momentele noastre cele mai pline de atentie cu o acuratete linistitoare. Conducand cu o esenta stralucitoare de bergamota, Matcha Meditation aminteste de semnatura fericirii fara griji pentru a inchide ochii si a merge spre interior. O practica de meditatie ne permite sa ne intoarcem in lume cu bucurie pura – si acest parfum atinge si asta cu absolutul luminos de Floare de Portocal. (In lumea parfumurilor, „absolut” inseamna cea mai concentrata forma.)

Si mai bine, exista o caldura si un confort in acest parfum asemanator cu o dupa-amiaza ploioasa petrecuta in jurnal si sorbind ceai. Acestea sunt genul de amintiri pe care acordul Matcha si absolutul de benzoin al acestui parfum le scot la suprafata. („Acordul” se refera la armonia mai multor componente care creeaza un miros unic.) Ganditi-va la asta: de fiecare data cand ati tinut o cana de ceai aburinda si ati asezat in relaxare, mirosul de plante s-a fuzionat cu momentul pentru a crea un sentiment de dragoste. memorie. Un strop de Matcha Meditatie este inspirat pentru a va ajuta sa accesati aceasta relaxare.

Rutina atenta a meditatiei Matcha.

Daca lumea noastra moderna este un lucru, este ocupata. Si trebuie sa surprindem momentele noastre de mindfulness acolo unde putem. Poate ca v-ati aburit cu Matcha Meditation si mai tarziu in acea dupa-amiaza ati observat o nota de parfum in timp ce va indreptati spre banca sau indoiti rufele. Acest parfum va fi intotdeauna invitatia noastra atat de necesara de a face o pauza, de a ne extinde simturile dincolo de vartejul mintii si de a ne concentra pe acum. S-ar putea sa nu avem o ceasca de Matcha aproape sau timp pentru o meditatie – dar cu siguranta vom avea urmatorul lucru cel mai bun.

Profitati la maximum de lucrurile marunte.

Avand in vedere impactul pe care stresul il poate avea asupra sanatatii noastre fizice si mentale, suntem cu totii in regula sa cautam un stil de viata mai atent. Uneori credem ca asta va presupune ore de meditatie si rabdare supraomeneasca. Dar realitatea este ca atentia vine din a profita la maximum de cele mai mici lucruri, inclusiv din alegerea unui parfum precum Matcha Meditation de la Maison Margiela, pe care sa il purtati in fiecare zi. Asa cum spune profesorul de mindfulness foarte intelept: „Lucrurile mici? Momentele mici? Nu sunt mici”.