pisica Fie ca avem acasa un pisoi jucaus ori un catel plin de energie, acesta are nevoie de grija si afectiune, din momentul in care l-am adus in noul lui camin.
Daca vrei sa aduci acasa un pisoias…
Alege-l cu grija, fiindca, timp de cativa ani buni, el va fi membru cu drepturi depline in familie.

Dupa sosirea acasa…

    * Lasa-l sa cerceteze linistit noua locuinta. Pisicile sunt foarte curioase si de aceea, probabil, se va uita peste tot, inclusiv in genti si in dulapuri.
    * Arata-i care este locul unde trebuie sa isi faca nevoile. In comert exista tavite si nisip speciale pentru pisici. Pisicile sunt foarte istete si curate; e suficient sa duci pisoiul la tavita si sa il pui in ea, iar el va sti ce trebuie sa faca. Nisipul trebuie schimbat dupa fiecare folosire.
    * Pisica isi alege singura locul unde va dormi. Daca acesta este chiar patul tau, „actioneaza” imediat, pana nu se obisnuieste.
    * Daca stai la etaj, pune plase de metal bine fixate la geamuri, in asa fel incat pisica sa nu le poata da la o parte si sa iasa pe fereastra. Instinctul de vanatoare este atat de puternic, incat ea va sari sa prinda pasari chiar daca se afla la etajul noua…
    * Prima vizita la medicul veterinar trebuie facuta cat mai repede dupa ce ai adus pisoiul acasa. Adeseori, puii de pisica sufera de rahitism. In formele grave, acesta duce la deformari puternice si permanente ale oaselor, pisica ramanand cu handicap sever tot restul vietii. Medicul veterinar va prescrie tratamentul pentru deparazitare interna si antirahitism si va stabili data vaccinarilor obligatorii.

Cum il faci pe catelul tau sa-si retina numele?
Iti vom spune patru reguli de baza pe care trebuie sa le aplici in practica pentru a-l invata sa vina cand il chemi.

   1. Numele ales trebuie sa fie scurt – in general, sa fie compus dintr-una sau doua silabe – si sa aiba o sonoritate deosebita. Exemple: Tara, Dark, Rex.
   2. Comanda de chemare sa fie compusa dintr-un singur cuvant: „Aici”, insotita de numele cainelui (exemplu: „Rex, aici!”). Nu se folosesc formule de genul: „Vino la mama!”, „Vino aici!” etc., pentru ca ele deruteaza cainele.
   3. Comanda nu se da pe ton rastit, ci ferm. Comanda trebuie asociata cu o recompensa (care poate fi ceva bun de mancare) si cuvantul „Bravo!” sau o cu mangaiere.
   4. Nu certa niciodata cainele cand raspunde la comanda, chiar daca mai inainte a facut vreo prostioara. Dresajul nu se invata cu bataie, ci doar cu rabdare si perseverenta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here