“Nu-ti spun motivele pentru care m-ai iubi. Fiindca ele nu exista. Motivul iubirii este dragostea.” Antoine de Saint-Exupery. Acest citat m-a tulburat extraordinar atunci cand l-am descoperit in urma cu ceva ani,dar mi-a ramas in minte impregnat ca un parfum pe piele. Nu stiu daca aceasta este definitia dragostei,insa stiu ca dragostea te schimba radical. Te manevreaza cum vrea ea,te orbeste,te inalta,te face sa traiesti clipe unice atat frumoase cat si triste. Va propun astazi sa descoperim povestile de iubire a celebritatilor,povesti care le-au schimbat viata definitiv.

10. Napoleon Bonaparte si contesa Maria Walewska

L 1 ianuarie 1807,la paisprezece luni de la Austerlitz, Napoleon este stapanul Europei.Nimeni n-a cunoscut o putere atat de mare. Insa fragilitatea Mariei Waleswska l-a cucerit. Iubirea dintre cei doi a fost scurta,dar intensa.  Maria,abia trecuta de adolescenta, era casatorita cu un batran castelan foarte bogat,dar niciodata nu a stiut ce inseamna iubirea adevarata. Dar Napoleon avea nevoie de ea,o iubea ,si din iubirea lor a rezultat un fiu, Alexandre Joseph Colonna,conte de Waleswka.Totusi,iubirea lor nu a durat foarte mult. Napoleon a trebuit sa se intoarca in Franta lui, alaturi de poporul sau si de sotia lui,imparateasa Josephine.

9.Francis Scottt Fitzgerald si Zelda Sayre

Pentru Zelda Sayre si Francis Scott Fitzgerald,celalalt este obiectul unei iubiri profunde,dar si mijlocul de a dobandi o imagine sociala noua,mai multumitoare. Astfel,fiecare traieste,prin aceasta dragoste,bucurii scurte si violente,si un lung proces de autodistrugere. Zelda a devenit rapid muza celebrului ei sot,sursa de inspiratie a tuturor romanelor sale viitoare.

8. Juan Domingo Peron si Eva Duarte

Pasiune,compasiune,Juan Domingo Peron este emotionat de Eva Duarte,ca si de tristetea poprului argentinian. Il misca suferinta ei. Si,impartaseste,de asemenea,ambitiile acestei femei nascute in saracie. Eva Duarte isi seduce viitorul sot si cucereste multimile prin generozitatea si sensibilitatea ei.

7. Diego Rivera si Frida Kalho

Cand dragostea apare,restul lumii,codurile ei,judecatile ei isi pierd importanta. Asa s-a intamplat in cazul frumoasei pictorite Frida Kahlo si a lui Diego Rivera,tot pictor. Frida isi cunoste atuurile: forta de caracter si frumusetea atipica. Dupa teribilul accident de tramvai pe care l-a suferit, Frida si-a descoperit pasiunea pentru pictura,dar si dragostea pentru Rivera. Iar Diego i-a fost alaturi,sprijinind-o pana il ultima clipa a vietii.

6. Marcel Cerdan si Edith Piaf

O artista,un sportiv,cei doi francezi vor deveni cei mai populari intr-o epoca postbelica dureroasa. S-au vazut pentru prima data la restaurantul “Versailles” din Manhattan,unde artista obisnuia sa cante.Exilati in singuratatea aventurii de cucerire a Statelor Unite,totul ii impinge unul in bratele celuilalt,insa ceea ce ii uneste este un sentiment sincer:dragostea.

5. Aristotel Onassis si Maria Callas

Maria Callas,celebra soprana de origine greaca il intalneste la o serata mondena pe cel care-i va deveni sot,: miliardarul grec Aristotel Onassis. El e casatorit,ea la fel. Sotii celor doi asista la prima lor discutie dar nu pricep anumite subtilitati.Un nou sentiment se naste:”Nu,mai stai,grecule..’ Caldura si calmul vocii ei o uimesc pana si pe ea…

4.Antoine si Consuelo de Saint-Exupery

Impreuna au creat o lume aparte,tandra si salbatica precum planeta pe care Micul Print ramane mut de admiratie in fata trandafirului sau. Antoine de Saint-Exupery a sedus-o pe Consuelo intr-un avion,evident. El se face ca se prabuseste cu avionul in mare:” Saruta-ma,altfel ma inec..”Nimic nu mai conta,caci zorii zilei ii gaseste unul in bratele celuilalt.

3. Jean Gabin si Michele Morgan

Ea isi strecoara bratul sub cel al lui Gabin. Are doar optsprezece ani,iar el treizeci si trei. El este casatorit. Michele Morgan si Jean Gabin se indragostesc in ciuda timpurilor tulburi pe care le traiesc. Replica din ‘Quai des Brumes” le va petcelui dragostea pentru totdeauna:” Ai ochi frumosi,stii../ Saruta-ma.”

2. Serge Gainsbourg si Jane Birkin

La inceput,el este timid,dar stie sa gaseasca cuvintele potrivite. Jane Birkin si Serge Gainsbourg se intalnesc in 1968,la turnarea filmului lui Pierre Grimblat, “Slogan”.Jane,micuta englezoaica nu are incredere in acest Serge prea rebel. Insa el stie trucuri vechi de agatat,dar si trucuri inedite.

1. Frank Sinatra si Ava Gardner

O legatura tumultoasa.Alcoolul,gelozia,cinematografia. Totul este excesiv intre Ava Gardner si Frank Sinatra. Dar,in mijlocul acestui vartej,exista si momente  de ragaz,de liniste,care seamana intr-adevar cu dragostea. Doi idoli,pe culmile gloriei au reusit.dupa un timp indelungat sa formeze un tot perfect.