prune beneficii

Prunele sunt fructe cu adevarat delicioase . Culoarea în sine este fascinanta. Acest fruct face parte din genul : Prunus domestica , care include , de asemenea, piersici , nectarine și migdale . Este una dintre putinele fructe care vin într-o panoramă de culori . Planta care poartă acest fruct este un arbust mic, care este larg răspândit peste tot în lume, în special în China , Statele Unite , Japonia și Europa .

Pulpa este suculenta și variază foarte mult de la galben , roșu , albastru sau verde deschis la culoare , în funcție de tipul de soi .Prunele sunt foarte scăzute în grăsimi saturate, colesterol si sodiu. De asemenea, este o sursa buna de fibre alimentare, vitamina A, vitamina C si K. Aceste fructe delicioase suculente sunt destul de scăzute în calorii. Fiecare 100 de grame contine 46 de calorii si nu contine grasimi saturate. Conțin mai multe componente de promovare a sănătății, minerale si vitamine. Acești compuși includ sorbitol și isatin. Acesta conține minerale precum potasiu, fluor și fier. Puterea totală antioxidanta a prunelor este măsurată în termeni de ORAC (capacitatea de absorbtie a radicalilor de oxigen) este de 6,259. Acest fruct este, de asemenea, util în promovarea flavanoid poli antioxidanti penolic, cum ar fi luteina, cryptoxantin și zea-xanthin în cantități semnificative. Acesta conține chiar cantități moderate de niacina, acid pantotenic, proteine​​, și carbohidrați.

Prunele neutralizeaza efectele nocive ale radicalilor liberi si protejeaza impotriva dezvoltarii condițiilor de sănătate, cum ar fi astmul, artrita, accident vascular cerebral de inima si cancer. Antioxidantii găsiti în acest fruct protejeaza organismul de radicalii liberi care accelerează procesul de îmbătrânire. Acesti antioxidanti sunt deosebit de eficienti în neutralizarea radicalilor de oxigen distructiv numit anion superoxid radical și sunt cunoscuti pentru a preveni deteriorarea oxigenului pe bază de la grăsimi, cum ar fi grăsimi, care cuprind o porțiune substanțială a celulelor creierului sau neuroni. Antioxidantii din acest fruct îmbunătăți, de asemenea, de memorie, prin neutralizarea radicalilor daunatori celulelor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here