Nu lasa dimensiunea lor mica sa te pacaleasca. Cu conținut redus de grăsimi și o mulțime de fibre, caisele sunt caiseambalate cu doze ample de alte vitamine esentiale. Cu o valoare totală de doar aproximativ 60 de calorii, caisele merita un pic mai multă atenție.

În afară de multe beneficii de sănătate ale caiselor, aceasta este, de asemenea, un aliment minunat pentru dietă, oferind o cantitate mare de nutriție sănătoasă pentru organism, precum și păstrarea scazuta a aportului caloric, deoarece acestea sunt foarte scăzute în calorii, în comparație cu alte fructe (numai aproximativ 50 de calorii pentru trei caise)!

Caisele proaspete sunt o sursa excelenta de vitamine A , C , E , potasiu , fier și , la fel de bine ca fiind o mare sursă de beta – caroten . De fapt , 2-3 caise va da aproape 50 % din valoarea zilnică de vitamina A. Caise nu contin grasimi si o cantitate mica de carbohidrati ( aproximativ 8 g de carbohidrati pentru două caise , 2 dintre acestea fiind din fibre dietetice ). Varietatea de elemente nutritive gasite in caise sunt foarte benefice pentru o vedere buna si , de asemenea, ajuta la prevenirea bolilor de inima si a altor maladii . Caisele sunt bogate in antioxidanti puternici , cum ar fi licopenul , contribuind la promovarea de wellness și întări sistemul imunitar . Fructele sanatoase sunt , de asemenea, o sursa buna de fibre , benefice pentru digestie sanatoasa .

Caisele uscate au o concentrație mai mare de vitamine si substante nutritive , dar sunt , de asemenea, ușor mai ridicate in carbohidrati . Caisele pot fi savurate în prăjituri și plăcinte , cu înghețată sau inghetate din fructe și iaurt , ca un gem sau jeleu , folosit ca un sos sau ca un topping de fructe pentru salate , cereale , clatite , și alte alimente . Rețetele care folosesc caise pot fi găsite în abundență pe internet .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here