Beneficiile pentru sanatate ale ceaiului negru au fost bine documentate de ceva timp, și dacă va gânditi sa black teaadăugati mai mult ceai negru la dieta, atunci beneficiile sale de sănătate probabil au jucat un rol important în decizia ta. Diferența mare dintre ceaiul negru și alte tipuri de ceai, cum ar fi ceai alb și verde, este faptul că este mai mult oxidat.

Ca urmare a acestei oxidari, ceaiul negru este mult mai gustos decât omologii săi care nu se bucură de această cantitate de oxidare. O altă diferență este că aroma de ceai negru este păstrata pentru o perioada mai lunga de timp, până la câțiva ani – decât aroma altor ceaiuri. Anumite studii de-a lungul anilor au stabilit că există o relație directă între creșterea consumului de ceai negru și o scădere a bolilor cardiovasculare. În 2001, Universitatea din Boston a găsit într-un studiu ca ceaiul negru baut atât pe termen scurt,cat si pe termen lung, inversează de fapt ceva numit disfunctie endoteliala vasomotorii la pacientii cu boala coronariana. Aceasta este o disfuncție care servește în esență ca un predictor de evenimente coronariene și mai grave. Concluziile studiului susținută o legătură a avut loc anterior între ceaiul negru și înclinația sa spre probleme cardiovasculare mai mici.

Un studiu pe termen lung de către Institutul Național de Țările de Jos de Sanatate Publica si Mediu a gasit o corelatie intre consumul regulat de ceai negru și reducerea riscului de accident vascular cerebral. Cercetatorii au ajuns la concluzia că flavonoidele din ceaiul negru au contribuit la reducerea producției de LDL – colesterolul ” rau” , care poate duce la accident vascular cerebral si atacuri de cord . Mai mult , barbatii care beau mai mult de patru cesti de ceai negru pe zi au avut un risc semnificativ mai mic de accident vascular cerebral decat barbatii care beau doar două – trei cani pe zi .

Un studiu separat facut de Dr. Joseph Vita de la Scoala de Medicina din Boston a susținut aceste rezultate . Timp de patru luni , șaizeci și șase de oameni au baut patru cesti de ceai, fie negru sau un placebo de zi cu zi . Dr. Vita a concluzionat că consumul de ceai negru poate ajuta la a inversa o funcționare anormală a vaselor de sânge , care pot contribui la accident vascular cerebral sau atac de cord . În plus , îmbunătățirea funcționării vaselor de sange a fost vizibil în termen de două ore de băut doar o ceasca de ceai negru .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here