prune

Pruna este un fruct, care este legat de familia de piersici și cireșe. Este unul dintre acele fructe care sunt bogate în fibre alimentare care sunt eficiente în îmbunătățirea sistemului digestiv. Există mii de soiuri de prune, care sunt disponibile în întreaga lume, variind de la culori precum rosu, albastru-negru, violet, galben, verde sau portocaliu. Prunele se crede că au originea în Asia, și de atunci au fost cultivate peste tot în lume. Gustul dulce și suculent al prunelor le fac reconfortante pe o zi fierbinte de vară!

1 . Compușii , sorbitol și isatin gasiti in prune ajuta la reglarea funcționării sistemului digestiv și calmeaa constipația .

2 . Vitamina C din prune ajuta organismul sa dezvolte rezistenta impotriva agentilor infectiosi , contra inflamațiilor și a radicalilor liberi .

3 . Prunele sunt , de asemenea, bune pentru vederea ochilor și pentru menținerea membranelor mucoase sănătoase și piele . Acesta protejează , de asemenea, colesterolul de oxidarea produsa de radicalii liberi . Colesterolul oxidat se acumuleaza in artere si afecteaza vasele de sânge . Vitamina C din prune este extrem de utila pentru combaterea bolilor cardiace la pacienții diabetici .

4 . Unele studii au legat de prunele de prevenire a cancerului de sân în special , gastro-intestinale și a tipurilor de cancer ale tractului respirator . Antocianinele , pigmentul roșiatic albastru în acest fruct protejeaza impotriva cancerului. Vitamina A găsita în prune este cunoscuta a proteja de cancer oral și cavitate . Prunele sunt deosebit de bune în prevenirea cancerului de san .

Puterea antioxidantilor din prune și fitonutrienții lor încetează dezvoltarea celulelor cancerului de san , fara a ucide celulele sanatoase .

5 . Prune , de asemenea, ajută la menținerea sănătății inimii . Acestea contin antioxidanti care ajuta să scape de radicalii liberi și pentru a preveni oxidarea colesterolului . Oxidarea colesterolului este o amenințare la adresa vaselor de sange sanatoase , care pot duce în cele din urmă la un număr de boli de inima , cum ar fi accident vascular cerebral inima si colesterolul ridicat .

6 . Prunele sunt cunoscute a un laxativ natural și poate ajuta la mentinerea obiceiurilor intestinale regulate .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here