Deasemeni uleiurile esentiale de lavanda, de rozmarin sau de menta va pot fi de folos. Frectionati cu ele tamplele, fruntea si ceafa. Puteti stropi si perna pe care va culcati cu cateva picaturi.

Ceaiuri de plante cu efect calmant si analgezic;
– infuzie de ciubotica cucului – o lingurita planta la o cana de apa. Se beau 2-3 cani pe zi. Acest ceai are efecte deosebite in durerile de cap pe baza nervoasa si in migrene.

– infuzie de roinita – o priza de roinita (cat se ia intre primele trei degete de la mana)intr-o cana de apa clocotita se lasa sa stea 10 minute. Se bea rece cu inghitituri mici, 2-3 cani pe zi. Tratamentul dureaza minimum 3 saptamani. Acest ceai este cel mai bun in caz de migrene.

– infuzie de urzica – o lingurita planta la o cana de apa. Se beau 2-3 cani pe zi.

– infuzie din roinita, menta si salvie – o lingurita plante la o cana cu apa clocotita. Se beau 3 cani pe zi.

– infuzie de coada soricelului – o lingurita planta la o cana cu apa clocotita. Se beau 2-3 cani pe zi. Acest ceai are efecte deosebite in durerile de cap puternice de parca vrea craniul sa pocneasca sau in congestie cerebrala.

– infuzie de pelin – o priza mica de pelin se lasa sa stea 3 secunde intr-o ceasca cu apa fierbinte. Se bea timp de 3 saptamani o ceasca rece de pelin zilnic. Acest ceai este benefic pentru durerile de cap deasupra ochilor si la nivelul fruntii. Ceaiul se bea cu inghitituri mici de-a lungul zilei, nu tot o data. Nu se depasesc 3 saptamani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here