Sarutul este gestul simbolic prin care ne aratam dragostea, recunostinta, afectiunea. Din seria „Inveti cat traiesti” va prezentam cateva descoperiri si studii despre sarut.

 
Primul sarut pe ecran a fost inregistrat in 1896 in cadrul unei productii scurte numita „Sarutul dintre May Irwin si John C. Rice”.

Studiile stiintifice arata ca cei mai multi dintrtotul-despre-sarute noi prefera sa indrepte capul spre dreapta in timp ce se saruta. Aceasta preferinta pare a-si avea originea in pantecele mamei, unde embrionii au tendinta de a se intoarce spre dreapta in ultimul trimestru inainte de nastere. Astfel s-ar putea explica si de ce majoritatea oamenilor sunt dreptaci.

Conform unor vechi credinte taoiste, universul nostru e intr-o armonie perfecta. Toate actiunile, precum inspiratia si expiratia, se produc in perechi complementare si fiecare dintre forte – Yin, cea feminina, si Yang, cea masculina – apartin unei forte sexuale unice.

Puterea mirosului si a sarutului este dezvaluita in Vechiul Testament (Geneza, 27:27), cand Iacob isi pacaleste tatal orb, pe Isaac, sa-i dea binecuvantarea divina printr-un sarut care era destinat fratelui sau, Esau. Iacob primeste sarutul pentru ca imbraca hainele lui Esau, iar Isaac „a simtit mirosul vesmintelor” acestora.

Sampania a fost produsa pentru prima oara in secolul XVII-lea de catre un calugar, Dom Perignon. Vinul alb spumant isi are radacinile in vechea provincie franceza Champagne. Traditia de a ridica un pahar de sampanie si a-l bea in cinstea unei persoane iubite este de obicei insotita de un sarut.

Gatul si urechile sunt zone ultra-erogene, unde atingerile limbii starnesc senzatii fascinante.

Pentru a obtine o varianta seducatoare a clasicei sarutari a mainii: intoarce-ti mana sau ofera-i palma sau incheietura spre sarutare. Acest gest necesita un grad ridicat de incredere din partea femeii si implica dorinta de a-si cunoaste partenerul mult mai bine.

Credinta conform careia cei care-si pecetluiau juramintele conjugale cu un sarut in luna iunie erau binecuvantati cu sanatate si fericire – iunie fiind luna cea mai solicitata pentru casatorii – isi are originea in vremurile de inceput ale Romei, cand Iunona, sotia lui Jupiter si zeita casatoriei, era cu precadere venerata.

Saruturile profunde elimina stresul. Giugiuleala cu partenerul de viata are ca efect eliberarea de endorfine, care-ti imbunatatesc starea de spirit si astfel te ajuta sa eviti acalmia in dormitor.

Sarutul te ajuta sa intaresti sistemul imunitar. Schimbul de germeni sporeste considerabil sistemul intern de aparare.

Sesiunile prelungite de giugiuleala ajuta la tonifierea muschilor fetei si gatului; astfel veti arata mereu tineri.

Saruturile cu genele nu trebuie neglijate. O zbatere usoara a genelor tale pe fata gatului iubitului – cunoscuta sub denumirea de sarutul-fluture – poate adauga o nota sexy.

Studiile arata ca atunci cand ne indragostim radem mult mai des decat inainte . Mai mult, vocea unei femei este deseori mai subtire la inceputul unei relatii. De multe ori chicotim intr-o incercare inconstienta de a starni dorinta celuilalt sa ne sarute.

Din timpurile Romei antice, trandafirul este floarea traditionala a Zilei Indragostitilor (Sfantul Valentin, 14 februarie). Se estimeaza ca peste 150 de milioane de trandafiri si nenumarate sarutari sunt oferite in intreaga lume numai in aceasta zi.

Se spunea despre Cleopatra, regina Egiptului, ca-si ungea buzele cu esente pure inainte de a-si saruta vreun iubit, pentru ca parfumul captivant sa persiste mult timp dupa ce aveau sa se desparta.

Cheia seductiei este crearea anticipatiei. Daca-i soptesti iubitului la ureche cum ai de gand sa-l saruti mai tarziu, el va avea timpul necesar sa-si puna imaginatia la lucru.

Care este cel mai bun moment pentru a planifica un act de seductie? Oferiti-va saruturile intr-o noapte de sambata. Partenerii sunt in general mai odihniti la sfarsitul saptamanii si se vor detasa de problemele de la serviciu.

Mesajele pre-tiparite pe cartile postale pentru indragostiti au aparut in Europa la sfarsitul secolului XIX-lea si prezentau o abordare gradata in patru pasi spre fericire conjugala. Prima carte postala cerea o intalnire. Cea de-a doua initia povestea de dragoste. Prin ce-a de-a treia erau exprimate sentimentele arzatoare. Iar ce-a de-a patra reprezenta cererea in casatorie. Aceste carti postale au fost inlocuite ulterior de inventia britanica a felicitarilor de Ziua Indragostitilor.

Rosul este o culoare puternica. Ea poate excita, alarma, seduce, incarca. Studiile arata ca doar vazand culoarea rosie ritmul metabolic ne creste cu 13,4%. Ea imbunatateste circulatia sangelui si sporeste productia de globule rosii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here