Acneea – sau ceea ce in limbaj popular se descrie ca fiind cosuri de diferite forme si dimensiuni, dureroase sau nedureroase, trecatoare sau deosebit de persistente – este o afectiune inflamatorie a pielii care ascunde de fapt numeroase cauze externe, dar mai ales interne.acnee

Acneea este cea mai frecventa problema a tenului care afecteaza inevitabil viata fiecaruia dintre noi la un anumit moment. Poate sa apara la orice varsta, insa adolescentii sunt cei mai afectati de aceasta problema, deoarece pe langa afectarea sanatatii si a aspectului fizic, acneea isi rasfrange efectele negative chiar si in planul integrarii sociale. Daca problemele sunt grave se poate ajunge pana la stari depresive si, implicit, izolarea persoanei respective.

Acneea este o afectiune inflamatorie a epidermei aparuta ca urmare a unei hipersecretii a glandelor sebacee si caracterizata prin aparitia unor puncte negre, puncte albe sau „cosuri” care apar la suprafata pielii. In unele cazuri apar si leziuni mai profunde, denumite chisturi.

Netratata corespunzator acneea are evolutie ciclica, alternand perioadele de ameliorari (cand vi se pare ca ati scapat de probleme), cu perioade de exacerbari spontane. Intensificarea eruptiei are loc toamna, cand scad radiatiile ultraviolete, precum si in perioada premenstruala, cand se accentueaza tulburarile hormonale.

Ea se poate manifesta in diferite moduri:

* Cosuri – mici protuberante aparute la nivelul pielii, care uneori contin puroi;
* Puncte negre – formatiuni mici, de culoare neagra, care apar ca urmare a acumularii unui amestec de seboree si celule moarte, care blocheaza porii;
* Puncte albe – mici formatiuni fie de culoarea pielii, fie albe, care apar ca urmare a blocarii unor pori;
* Chisturi – leziuni profunde care se formeaza fie imediat sub piele, fie mai in profunzime si contin substante a caror consistenta este fie lichida, fie semi-solida.

Cele mai afectate suprafete ale pielii sunt acele zone in care se gasesc cele mai multe glande sebacee: fata, pieptul, umerii si spatele. Acneea poate fi intalnita si pe brate sau chiar coapse, insa cazurile sunt extrem de rare.

In functie de severitatea leziunilor exista doua tipuri de acnee ,superficiala si profunda.

Acneea superficiala este caracterizata de comedoame (cosuri, negre sau albe), chisturi superficiale si pustule. Vindecarea acneei superficiale se face de obicei fara cicatrice, dar manevrele de „stoarcere” a cosurilor negre pot favoriza formarea de cicatrice.

Acneea profunda este caracterizata de aparitia unor noduli inflamatori profunzi si chiste profunde, pline cu puroi, care se pot deschide la suprafata, eliminand continutul si lasand in urma cicatrice.

Tratamentul acneei are mai multe obiective: scaderea secretiei de sebum, combaterea microbismului local (a bacteriilor) si inlaturarea retentiei de sebum. Dar, asa cum am spus, nu aveti garantia ca veti obtine rezultatele sperate si ca tenul tau nu va „pastra” nici o urma inestetica.

Pentru a fi mai linistiti si mai siguri ca veti scapa de aceasta problema, va sugeram o metoda revolutionara de tratament, respectiv terapia cu laser (peeling cu laser).

Clinica Grosu Dermatology dispune de tratamente laser folosind tehnologie avansata SCITON din SUA, unic in Timisoara.

Tratamentul acneei cu laser sau a cicatricilor post aceice este o terapie locala, nedureroasa, care nu produce radiatii ionizante, nu are efecte secundare, nu produce scaderea globulelor albe sau rosii, nu determina imbolnavirea de cancer si nu prezinta pericol de contaminare bacteriana sau virala.

In clinica Grosu Dermatology Timisoara pentru tratarea acneei se foloseste atat tratamentul clasic cat si tratamentul cu laser cu lungime de unda specifica :

* BBL Fotorejuvenare (Lifting)
* Contour Laser Skin Peel
* ThermaScan

Se pot trata inclusiv cicatricile post-acnee cu ajutorul tratamentelor laser Contour Laser Skin Peel (peelingul in profunzime) si PRO FRACTIONAL.

Atunci cand acneea este tratata cumuland tratamentul laser cu cea generala, care consta in administrarea de medicamente si mentinerea unui regim alimentar adecvat, rezultatele terapeutice sunt mult mai bune.

Va asteptam la clinica de cosmetica Grosu Dermatology Timisoara pentru un tratament cosmetic personalizat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here