dinti

Consumate crude , fructele și legumele pot fi de ajutor în menținerea sănătății orale, oferind protecție împotriva plăcii bacteriene și o respirație răcoritoare. Amintiți-vă că nimic nu înlocuiește periuța de dinți și optați pentru aceste soluții numai atunci când nu se poate folosi o periuța de dinți . Nu toate alimentele sunt bune pentru zâmbetul tau!

Aici sunt alimentele pe care stomatologi ne sfătuiesc să le utilizăm în cantități limitate :

Ceai . Desi este considerat o băutură sănătoasă , stomatologi spun că ceaiul ( în special negru ) poate provoca mai multe pete decât cafeaua .

Sosuri . Mai ales sosurile colorate, cum ar fi roșiile, pot cauza pătarea dinților . Spălați-vă pe dinți imediat după masă pentru a reduce efectul .

Bauturi energizante pentru sportivi . Ambele băuturi și alimente acide pot duce la pătarea dinților. Optați pentru un consum mai mare de apă .

Vin . Acesta este una dintre băuturile cele mai periculoase atunci când vine vorba de culoarea dintilor . Nu doar vinul roșu , dar și cel alb poate afecta dintii .

Alimente acide . Aciditatea poate provoca probleme grave de dinti , în cazul în care acestea sunt adesea consumate . În plus , cele mai multe contin , de asemenea, cantități mari de zahăr , ceea ce duce la deteriorarea dintilor .

Dulciuri . Fie că este vorba de bomboane sau prăjituri , știm că dulciurile sunt inamicul principal al dinților sănătosi . Consumă-le cu moderație .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here