Majoritatea cuplurilor, daca nu toate, experimenteaza tot felul de situatii in relatia lor. Oricat de intelegatori ati fi amandoi, certurile par inevitabile. Aceste probleme nu sunt neaparat nesanatoase. Acestea pot insemna ca mai aveti multe de descoperit unul despre celalalt si o sansa de a face relatia mai puternica si mai sanatoasa.

Nici o relatie nu este perfecta. Toti oamenii au defecte, iar conflictele sunt asteptate sa se intample din cand in cand. Cu toate acestea, nici o problema nu poate distruge legatura cuplurilor care lucreaza din greu impreuna pentru ca relatiile lor sa functioneze. Iata cateva probleme comune de relatie si modalitati de a le rezolva.

Probleme de comunicare

In orice fel de relatie, comunicarea si sexul ca pe adult69.ro sunt intotdeauna cheia armoniei. Unele probleme grave de relatie sunt inradacinate in comunicarea gresita sau in lipsa de comunicare. Intrucat noi, oamenii, nu suntem cititori de minte, nu ar trebui sa ne asteptam ca alti oameni sa ne inteleaga daca nu ne exprimam gandurile complet. Multe cupluri se lupta pentru ca unul sau ambii parteneri nu reusesc sa comunice clar.

Exista o singura solutie la problemele de comunicare si care nu este alta decat comunicarea in sine. In loc sa va pastrati durerile de inima si dezamagirile departe unul de celalalt, faceti-va un obicei sa va asezati impreuna si sa aveti conversatii din inima, in care sa va spuneti cele mai profunde ganduri. Nu asteptati sa se acumuleze lucruri mici. Faceti-va timp pentru a va asculta partenerul. Cand este randul tau sa vorbesti, stai calm si nu-ti lasa emotiile negative sa acapareze discutia.

Mandrie! Nimeni nu este dispus sa cedeze

O alta problema comuna in relatii este mandria. In timpul conflictelor, multi oameni refuza sa-si admita greselile si sa-si ceara scuze partenerilor lor. Daca ati observat, majoritatea scenariilor de lupta implica orientarea degetelor unul catre altul, dar rareori cineva ia vina asupra sa. Pentru a depasi acest tip de problema, amandoi trebuie sa recunoasteti nevoia de smerenie din ambele parti. Apoi, vorbiti si ajungeti la un acord cu privire la modul in care ar trebui sa faceti fata conflictelor fara a fi defensiv si ofensiv. De exemplu, puteti fi de acord ca amandoi ar trebui sa va evaluati partea de vina ori de cate ori exista o neintelegere, sa fiti dispusi sa o admiteti si sa va cereti scuze.

Probleme de incredere

Este posibil sa aveti unele probleme de incredere din cauza experientelor dvs. in relatiile dvs. trecute si acest lucru este complet de inteles. Cu toate acestea, daca lasati aceste probleme de incredere sa va faca sa suferiti, acestea vor impiedica progresul relatiei dvs. curente. S-ar putea sa sfarsesti sa pierzi persoana pe care o iubesti din cauza acestor probleme nerezolvate in trecut. Nu lasati niciodata sa se intample asta. Aveti credinta in partenerul dvs. si in dragostea pe care o aveti unul pentru celalalt. Traieste in prezent, lasa aceste probleme de incredere in urma si da-ti sansa de a fi fericit.

Gelozie

S-ar putea sa fii tipul de persoana care devine cu usurinta gelos sau cel care devine gelos doar atunci cand exista un motiv explicit pentru a face acest lucru. Oricare ar fi cazul, gelozia face parte din natura umana. Este normal sa te simti gelos daca iubesti o persoana pentru ca nu vrei sa o pierzi. Cu toate acestea, devine nesanatos daca te face deja excesiv de posesiv. Prin urmare, stiti cand sa va simtiti gelos si cand nu. Uneori, gelozia are o radacina – probabil o problema de incredere intre dvs. sau un incident de inselaciune din trecut. Daca doriti ca relatia dvs. sa functioneze, trebuie sa fiti dispus sa lasati sa plece acest sentiment si sa iertati greselile din trecut. De asemenea, trebuie sa va ajutati reciproc sa construiti sau sa reconstruiti increderea in relatia dvs., fiind cinstiti, deschisi si transparenti.