O alimentatie buna in timpul sarcinii este vitala, nu doar pentru a oferi bebelusului ceea ce are nevoie pentru cresterea lui, ci si pentru ca sanatatea mamei sa fie excelenta. In aceasta perspectiva exista cateva recomandari privind alimentatia in timpul sarcinii. Cu toate acestea, este foarte usor sa ne incurcam, nestiind ce putem manca si ne temem de mancare, ceea ce este periculos si trebuie evitat cu orice pret.

Poti manca mustar in timpul sarcinii? Pentru inceput, iti vom spune daca poti sau nu sa mananci mustar in timpul sarcinii, iar apoi iti vom explica masurile de precautie pe care trebuie sa le iei cu sosurile in timpul sarcinii .

Poti manca mustar in timpul sarcinii?

Corpul va suferi schimbari majore in timpul sarcinii. Vor aparea multe intrebari legate de mancare, inclusiv de sosuri. Poti manca mustar in timpul sarcinii? Raspunsul este DA, poti manca mustar in timpul sarcinii. Cu toate acestea, este necesar sa luati cateva masuri de precautie pentru a evita consumul de ingrediente care ar putea fi periculoase pentru bebelus.

Ce precautii trebuie luate pentru a manca mustar in timpul sarcinii?

Va prezentam un rezumat global al sosurilor autorizate in timpul sarcinii. Este esential sa stii daca poti sau nu manca mustar in timpul sarcinii si care sunt modalitatile de a face acest lucru. Nu vom detalia toate sosurile. Ne vom opri la cele care sunt mai periculoase. Scopul este sa nu te simti intimidata de ideea de a manca mustar in timpul sarcinii

Sosuri pe baza de branza

Sosurile pe baza de branza pot fi consumate in timpul sarcinii in doua conditii. Primul este ca sosul este industrial sau, daca este de casa, ca a fost facut de propriile maini. Trebuie verificat ca branza este bine gatita sau cumpara un sos industrial care sa garanteze pasteurizarea ingredientelor si o mai buna conservare. Respectand aceste recomandari veti evita riscul de infectie cu Listeria.

Sosuri industriale

Daca vrei sa mananci mustar in timpul sarcinii, poti alege un sos industrial. Majoritatea sosurilor industriale au o conservare adecvata si sunt pasteurizate. Puteti consuma un numar mare de sosuri industriale a caror varianta de casa este interzisa (sos bearnez, tartar, olandeza…).

Sosuri de soia sau pe baza de soia

Nu ne vom opri mult asupra acestor sosuri. Am incadrat sosurile pe baza de soia in categoria sosurilor interzise. DAR sosurile de soia, dulci sau sarate, nu sunt interzise in mod oficial. Consumul lui nu este recomandat deoarece soia contine fitoestrogeni care pot perturba dezvoltarea bebelusului. Cu toate acestea, consumul ocazional de soia sau de produse pe baza de soia nu prezinta niciun risc. Pentru usurinta de intelegere, produsele pe baza de soia sunt cel mai bine lasate deoparte.

Sosuri cu smantana (smantana) sau lapte

Regulile sunt aceleasi ca si pentru branza si produsele lactate. Cumparati de preferat un sos industrial facut cu smantana (sau smantana), unt sau lapte pasteurizat sau cumparati ingrediente pasteurizate si pregatiti sosul acasa.

Sosuri de casa

In general, pentru a sti daca poti manca mustar de casa in timpul sarcinii, ar trebui sa urmezi recomandarile explicate mai sus. In cele din urma, trebuie sa aveti grija sa folositi oua crude sau galbenusuri in sosuri. Ouale crude in sosuri sunt contraindicate. Daca aveti oua foarte proaspete si bine conservate, le puteti adauga crude in sos. In caz contrar, daca ouale nu sunt suficient de proaspete, vei fi expus la infectia cu Salmonella.

Aveti grija la sare cand consumati mustar in timpul sarcinii

Multe sosuri, in special cele industriale, contin sare, fie sub forma de sare, fie sub forma de glutamat monosodic. Il poti vedea de exemplu in bulion sau sos de soia. Se recomanda limitarea aportului de sare la mai putin de 5 g pe zi. Prefera ierburile aromatice pentru a-ti condimenta mesele.

Daca vrei sa stii daca poti consuma sau nu vreun aliment in timpul sarcinii, intra in motorul nostru de cautare pentru gravide.

Concluzie

In sfarsit, daca urmezi recomandarile prezentate in acest articol, poti manca mustar in timpul sarcinii fara niciun risc pentru copilul tau.