Multi oameni se lipsesc de legatura fizica si sexuala cu partenerii lor. Cu toate acestea, sexul solo este unul dintre cele mai sigure lucruri pe care le puteti face. Si pentru multi, fanteziile sunt o parte importanta a sexului solo. Desi nu toti oamenii experimenteaza interes sau dorinta sexuala, multi isi folosesc imaginatia pentru a explora idei erotice, scenarii si posibilitati.

Cu toate acestea, la fel ca majoritatea lucrurilor, fanteziile si dorintele sunt influentate de contextul social si cultural. Fanteziile pot fi experiente incredibil de placute si eliberatoare, iar primul pas catre aceste fantezii este sa va oferiti permisiunea de a le experimenta fara judecata.

Fanteziile sexuale sunt perfect normale

Gama de fantezii sexuale este foarte extinsa. Toate activitatile sexuale si fanteziile cu excorte care nu implica vatamarea altora sunt normale, in ciuda a ceea ce ati putea fi invatat de la societate. Este complet in regula ca fanteziile sa fie unice, creative si sa se abata de la ceea ce credeti ca ar trebui fie o fantezie. Diferentele de fantezii si experiente de viata au mult sens, avand in vedere unicitatea din viata oamenilor.

Cu toate acestea, nu este neobisnuit sa experimentam o rusine extraordinara sau vinovatie in jurul continutului fanteziilor, mai ales atunci cand fanteziile se incadreaza in afara normelor sociale rigide si inguste. Aceste standarde sunt definite de o societate patriarhala care vede sexul intr-o singura forma, cea traditionala. Multe dintre aceste credinte si atitudini sunt interiorizate si proiectate si modeleaza modul in care gandim si simtim despre noi insine si despre ceilalti.

Explorati posibilitatile din siguranta mintii voastre

In timp ce fanteziile pot sustine si creste excitatia, placerea si dorinta, legatura dintre fantezii si ceea ce ne dorim de fapt este slaba. Fanteziile sunt un loc unde sa explorati si sa luati in considerare noile posibilitati in materie de sex. Da-ti permisiunea de a experimenta lucrurile pe care ti le doresti cu escorte Oradea si fii autentic. Aceasta include expresia creativa si gandirea scenariilor sexuale sau bazate pe placere pe care s-ar putea sa doriti sa le faceti in viata reala.

Daca fanteziile tale iti aduc placere, atunci fanteziile tale sunt total in regula. Daca experimentati suferinta asociata cu gandurile dvs. sexuale, s-ar putea sa se intample altceva. Mintea ta este un spatiu sigur pentru a explora acele experiente si pentru a primi o perspectiva posibila asupra dorintelor, nevoilor si dorintelor tale.

Fanteziile sunt o modalitate de a recupera puterea

Fanteziile pot fi un spatiu sigur pentru a prelucra experiente dificile sau chiar traumatice si au ajutat multi sa recupereze, sa rescrie si sa vindece un eveniment sau un scenariu traumatizant din trecut. Fanteziile pot oferi acel spatiu sigur in care puteti prelua controlul si experimenta scenarii fara potentialul de vatamare sau pericol.

Cu toate acestea, pentru oamenii cu traume recente sau neprocesate, poate fi un prim pas util pentru a solicita sprijinul unui sexolog, un consilier sau o persoana de incredere, care este capabila sa va sprijine prin aceasta experienta.

Luati in considerare de unde ar putea veni fanteziile voastre

Avand in vedere ca multe dintre credintele si atitudinile noastre sunt informate de cultura, este foarte probabil ca multe dintre fanteziile noastre sa fie modelate de filme, televizoare, carti, erotica, etc. Multe dintre aceste experiente ofera o fantezie fara a fi nevoie de prea multe imaginatii.

Este important sa stii exact daca fanteziile tale sunt sanatoase su provin dintr-o trauma. In general, fanteziile care implica durere sunt cele care sunt nesanatoase si in acest caz este important sa consulti un specialist. Practicile BDSM sunt destul de populare in ziua de azi, insa asta nu inseamna ca sunt si sanatoase. De aceea, este important sa te cunosti pe tine foarte bine.