Noi, femeile, am trecut toate prin asa ceva: ne-am facut planuri ambitioase, am luat hotarari in ceea ce priveste sanatatea noastra, ne-am jurat ca de luni…
Problema cea mai des intalnita este planificarea prea multor schimbari intr-un timp scurt.  Ne propunem ca in mai putin de doua saptamani sa renuntam la zahar si la fumat, sa bem mai putin alcool, sa mancam mai multe legume, sa incepem un program de gimnastica; si lista poate continua. De aceea, multe dintre noi scapam curand carma si renuntam sa mai incercam.

Doar cateva schimbari in stilul tau de viata ar fi suficiente pentru a culege roadele bogate pe care sanatatea ti le poate oferi.
1.Fumatorii tineri sunt de cinci ori mai mult predispusi la stop cardiac. Fumatul este raspunzator de tensiunea arteriala ridicata, atacuri cerebrale, bronsite, emfizem, ulcer peptic si cancer. Renunta la fumat si, in mai putin de 10 zile, riscul de cancer pulmonar se injumatateste; in mai putin de 15 ani este identic cu cel cu care se confrunta nefumatorii.

2.Consumul de alcool in limite moderate (un pahar de vin este medicament, mai multe pahare…) duce la scaderea riscului aparitiei atacurilor cerebrale si a bolilor de inima, reduce stresul si tensiunea arteriala. Excesul de alcool favorizeaza, pe langa bolile mai sus mentionate, si afectiuni ale ficatului. Limiteaza-te la doua pahare de vin, doua paharele de “tarie” sau doua beri pe zi si ia o pauza de doua zile pe saptamana in care sa stai departe de “tentatia bahica”.

3.Stresul sporeste riscul aparitiei bolilor si infectiilor, atacurilor de inima, tensiuni arteriale ridicate, atacului cerebral si cancerului. Pentru a “arde” hormonii stresului, fa cat mai multe exercitii, mananca ,legume si fructe proaspete, renunta la cofeina si nicotina.

4.O data pe an este indicat sa-ti faci o biopsie pentru a observa orice modificare a nivelului uterului. Examinarea cu ajutorul microscopului va detecta eventualele celule canceroase.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here