Pentru a atinge succesul dorit cel mai important lucru pe care trebuie sa-l faci este sa-ti stabilesti niste obiective si sa ai rabdare, sa le indeplinesti pas cu pas.

Nu este important numai sa-ti stabilesti obiectivele ci sa ai si incredere in tine ca vei reusi, sa ai atitudine, sa te automotivezi.

Obiectivele, telurile, pe care tu ti-ai propus sa la realizezi pot fi obiective pe termen scurt si obiective pe termen lung in functie de ce ti-ai propus. Un exemplu de obiectiv pe termen scurt ar putea fi sa faci un curs de perfectionare de 2 luni, urmand ca dupa finalizare in 12 luni sa fructifici ceea ce ai invatat. Un exemplu de obiectiv pe termen lung ar putea fi faptul ca tu ti-ai propus sa devii manager in firma in care lucrezi iar in prezent esti secretara. In acest caz trebuie sa ai rabdare, sa perseverezi, sa avansezi, sa treci prin diferite etape.

Trebuie sa ai grija atunci cand iti stabilesti obiectivele acestea sa fie: clare, sa fie reale ( ar fi absurd ca tu sa-ti iei drept obiectiv ceva imposibil ), trebuie sa-ti pastrezi energia, sa ai puterea si rabdarea necesare pentru realizarea telurilor tale.

Iti propun un mic joc, ia o foaie de hartie pe care te rog sa treci obiectivele pe care tu ti-ai propus sa le atingi in urmatorii 5 ani. Pune acea foaie intr-un plic si plicul pune-l intr-o agenda sau o carte pe care o folosesti des. Ideea este sa nu uiti de plic, sa-l vezi cat mai des pentru a nu uita care sunt obiectivele tale. Peste 5 ani uita-te pe foie si vezi cate din obiectivele propuse au fost realizate.

Nu uita crede in tine si vei reusi!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here