Calatoriile rutiere nu trebuie sa fie ceva de temut atunci cand sunt implicati copiii. Si nu trebuie sa fie umplute cu intrebari repetitive de „am ajuns acolo?” In schimb, pregatiti-va inainte de o calatorie, oferind jocuri de jucat in masina, care sa va distreze copiii in timp ce mananci acele mile pana la destinatie.

In acest articol, va ofer o lista cu 13 jocuri distractive cu masini pe care copiii dumneavoastra vor dori sa le joace de fiecare data cand pleaca intr-o calatorie.

Iata lista noastra de jocuri cu masini de incercat

Ca parinti, toti am fost acolo. Am impachetat masina, am pus copiii cu centura, am verificat conditiile de calatorie si vremea, am inchis casa si am pornit, ceea ce speram ca va fi, o aventura uimitoare. 

O ora mai tarziu, suntem blocati in trafic cu sase ore de plecare, iar primul „am ajuns acolo?” este rostita. Intorcandu-ne la geanta noastra de jocuri pe care sa le jucam in masina, ne dam seama ca le-am lasat acasa in graba noastra de a porni. Acea aventura uimitoare s-a transformat brusc in cel mai rau cosmar al nostru, iar urmatoarea statie de service este la inca 20 de mile distanta.

Din fericire, am adunat cele mai bune jocuri cu masini de jucat, asa ca data viitoare cand pleci in aer liber, ai la dispozitie o lista de jocuri de jucat.

1. Spionez

Acesta este un joc clasic de masini pe care sa il jucati cu copiii dvs. si este probabil cel mai potrivit joc de jucat in calatoriile rutiere. I Spy este incredibil de usor de jucat si un favorit printre copiii mici. O persoana incepe prin a spune: „Spion cu ochiul meu mic, ceva care incepe cu…”. Apoi termina rostind o litera a alfabetului sau culoarea obiectului. Ceilalti din masina ghicesc pe rand ce ar putea fi, castigatorul fiind persoana care isi da seama. Castigatorul devine apoi spion si incepe din nou.

2. Douazeci de intrebari

Acesta este un alt joc ferm preferat de jucat in masina. O persoana se gandeste la o persoana, un loc sau un lucru fara sa-i informeze pe altii. Ceilalti din masina pun pe rand intrebari da sau nu, cum ar fi „are picioare?” sau „se poate manca?” Odata ce jucatorii au pus douazeci de intrebari, fiecare are o sansa de a ghici raspunsul.

3. Jocul alfabetului

Acesta este un joc distractiv si simplu de jucat in masina. O persoana ia o parte a masinii, iar o alta persoana ia cealalta parte. Scopul jocului este de a parcurge alfabetul de la A la Z, gasind lucruri pe care le trec pe parcurs si care incep cu fiecare litera. Primul care ajunge la final este castigatorul.

4. Vanatoare de tesori

Cu acest joc, va trebui sa va planificati din timp, deoarece va fi nevoie de putina pregatire. Inainte de a porni in urmatoarea aventura, fa o lista cu tipurile de lucruri pe care le poti vedea in calatoria ta. Puteti chiar imparti lista in sectiuni precum animale, obiecte pe care le gasiti in natura, culori, vehicule etc. In fiecare sectiune, aveti cateva articole pe care copiii dvs. trebuie sa le gaseasca, cu o recompensa la sfarsit pentru cine vede toate articole.

5. Jocul culorilor masinii

Acest joc functioneaza prin faptul ca toata lumea aleg o culoare si numara numarul de masini care se potrivesc cu acea culoare in timp ce trec pe langa. Prima persoana care ajunge la 10 sau 20 de masini (va trebui sa decideti si numarul) este castigatorul.

6. Ghici cantecul

Acest joc cu masini este cel mai potrivit pentru copiii mai mari, dar asta nu inseamna ca si copiii mai mici nu se pot implica. In acest joc, fiecare persoana canta pe rand un versuri al cantecului. Ceilalti trebuie apoi sa ghiceasca titlul melodiei si cine a cantat-o. Daca reusesc sa le inteleaga pe amandoua, cu atat mai bine.

7. Ma duc la picnic

Acesta este un joc distractiv si clasic de jucat intr-o masina si este grozav la testarea abilitatilor de memorie. O persoana incepe prin a spune: „Merg la un picnic si aduc…”, urmat de ceva care incepe cu litera A pe care o poti manca. Urmatoarea persoana continua prin a spune ceea ce a spus persoana anterioara, dar apoi adauga ceva ce poate manca, incepand cu litera B. 

Acest model continua prin alfabet, fiecare jucator amintindu-si sa adauge ceea ce a fost spus anterior. Cu cat treceti mai departe prin alfabet, cu atat este mai greu sa va amintiti ce s-a spus. Persoana care poate spune toate cele 26 de articole este castigatoare.

8. O regula a prostiilor

Dintre toate jocurile de jucat in masina, acesta cu siguranta te va face sa razi. Toata lumea ajunge sa inventeze o singura regula prostii in calatorie. De exemplu, de fiecare data cand te opresti la un semafor, trebuie sa latri ca un caine, sau daca intri pe sub un pod, trebuie sa-ti ridici picioarele de pe podea. De fiecare data cand se face o regula, toata lumea, in afara de ultima persoana care rateaza, primeste un punct. Odata ce ati ajuns la destinatie, adunati-va punctele pentru a afla cine este castigatorul.

9. Jocul linistit

Acest joc este exact ceea ce spune ca este. Jocul linistit este o alegere buna atunci cand toti aveti nevoie de putin timp de pauza dupa toate jocurile pe care le-ati jucat. Tot ce trebuie sa faci este sa vezi cat de mult poate trece cineva fara sa vorbeasca mai intai si cine vorbeste primul pierde. Nu este atat de usor pe cat pare, mai ales cu cei mici care iubesc vorbaria buna.

10. Cititi povestile cu voce tare

Ce modalitate mai buna de a petrece o calatorie cu masina decat ascultandu-ti copiii citind povesti cu voce tare? Fa-i sa aleaga cartile lor preferate pe care sa ti le citeasca. Acest lucru nu numai ca ajuta la trecerea timpului, dar se bazeaza si pe abilitatile lor de citire.

11. Ai prefera?

Acesta este un joc grozav de jucat in masina, care ii va pune pe toata lumea pe ganduri. Fiecare persoana pune pe rand o intrebare obscure, cum ar fi „prefer sa mananci doi paianjeni sau un melc?” sau „ai prefera sa traiesti sub pamant in intuneric sau sa dormi cu capul in jos intr-o pestera?” S-ar putea sa descoperi ca copiii tai te surprind cu raspunsurile pe care le dau.

12. Inventeaza o poveste

Daca urmaresti o masina, de ce sa nu inventezi detaliile persoanelor din interiorul acelei masini? Puteti, pe rand, sa le oferiti nume, sa spuneti ce fac pentru a-si castiga existenta si unde s-ar putea conduce – cu cat raspunsurile sunt mai creative, cu atat mai bine cu acesta.

13. Soapte chinezesti

O persoana incepe prin a sopti un mesaj la urechea altei persoane. A doua persoana sopteste apoi acelasi mesaj la urechea altei persoane, apropiindu-se cat mai mult de mesajul original. Ultima persoana spune apoi mesajul pentru ca toata lumea sa-l auda. La un moment dat, mesajul s-ar putea pierde cu un raspuns confuz care va primi cateva chicoteli.

Jocurile de jucat in masina pot face calatoriile rutiere mai putin stresante

Calatoriile rutiere fac parte din aventura de a ajunge undeva, dar uneori, cand copiii sunt implicati, iar rezultatul este lipsa de planificare, acestia pot fi adesea plini de stres pentru toti cei implicati. 

Cu ajutorul jocurilor cu masina, nu numai ca iti tii copiii distrati cat mai mult posibil, dar faci si calatoriile rutiere mai putin stresante si mai distractive pentru toti cei implicati.

De asemenea, intareste legatura dintre tine si copilul tau. La acestea se adauga faptul ca cercetarile sugereaza ca calitatea conversatiei pe care parintii o au cu copiii lor mici poate avea un impact semnificativ asupra vocabularului unui copil trei ani mai tarziu. Ce modalitate mai buna de a stimula acest lucru decat prin jocuri de jucat in masina?