Sau Cristodegliabissi cu alt nume, o statuie de doi metri si jumatate pe fundul Marii Mediterane. Statuia a fost pusa sub apa in 1954, in memoria lui DarioGonzatti, care a murit in 1947 in timpul scufundarilor. Adancimea lui Hristos este situata pe faleza San Fruttuoso din Italia, Liguria. Statuia avea sase ani in acest an, iar in 2003 a fost scoasa pentru o restaurare rapida, astfel incat sa nu se destrame complet. Un brat a trebuit reparat pentru ca o barca nepazita o stricase cu succes. Cu o ancora.

15 Kolmanskop, orasul fantoma din Namibia

In 1908, un muncitor de culoare a gasit un diamant in aceasta zona, iar germanii au construit un intreg oras, traind doar din exploatarea diamantelor. Primii mineri castigau un salariu foarte frumos si s-a construit totul, de la spital la teatru, chiar si tramvaie si cazinouri. Cu toate acestea, dupa Primul Razboi Mondial, stocul de diamante din zona a fost epuizat si nu s-a facut nicio exploatare. In cele din urma, in 1954, orasul a fost complet golit. De atunci, aici vin doar turisti, dar intr-o cantitate foarte frumoasa, in special fotografi. Pot fi facute imagini grozave despre cum desertul a recucerit orasul dupa ce oamenii au plecat.

14 Casele cu dom abandonate din CapeRomano

Casele cu dom au fost construite initial in 1981, iar un domn pe nume John Tosto le-a cumparat in cele din urma in 2005. Inca nu le-a atins. Exista o explozie constanta de revolta in jurul renovarii, potrivit unor surse, Tosto ar putea chiar sa puna o amenda de 185.000 de dolari pentru ei. Eu personal nu le-as reinnoi. Exista ceva nerealist, ca un OZN in infatisarea lor si in fata faptelor, renovarea de aici este mai degraba o lamurire cu buldozer, pentru ca aceste case nu pot fi renovate prea mult. Perspectiva poate fi pastrata, dar este aproape mai simplu – si mai sigur – sa le reconstruiti de la zero. In orice caz, casele cu dom sunt foarte populare in randul turistilor, ceea ce pot sa inteleg. Deloc surprinzator, multi oameni numesc barca Padure plutitoare si este o priveliste fascinanta. Este aproape ingrozitor, deoarece copacii si-au inradacinat in coca mortala a navei. Cu GooleMaps poate fi vizualizat de sus si nu este mai putin o vedere ciudata.

13 Casuta de pescuit germana abandonata

Cabana „sta” in Parcul National Berchtesgaden, la intersectia dintre Bavaria si Salzburg. Parcul a fost fondat in 1978 si este situat pe o suprafata de 210 kilometri patrati. Biata casuta putrezeste in cel mai pitoresc mediu din lume: apa limpede, munti care musca norii albi ca zapada… Cu toate acestea, acest lucru nu ajuta atat de mult.

12 Angkorvat, Cambodgia

Angkor Wat (sau Angkor Wat) este cel mai proeminent complex de temple din Angkor. A fost construita intre 1113 si 1150, cu 5000 de sculptori si cioplitori in piatra, precum si 50.000 de oameni harnici in 30 de ani de munca. Complexul inca functioneaza ca un centru religios: joaca un rol important atat in ​​religiile hinduse, cat si in cele budiste. Angkorvat a devenit un simbol al Cambodgiei, chiar si in steag si steag – in fiecare an multimi de turisti pelerineaza aici.

11 Parcul de distractii Tara Minunilor

Parcul tematic fara sfarsit Wonderland a fost un raspuns neoficial din partea Chinei la Disneyworld si ar fi fost construit la 32 de kilometri de Beijing. Ar fi fost cel mai mare parc tematic din Asia – si atata timp cat constructia a avut loc, ei au anuntat-o asa – pur si simplu nu si-au finalizat constructia. In primul rand, proiectul a fost anulat din motive financiare in 1998, iar in 2008 a fost facuta o a doua incercare de a-l reinvia, dar in cele din urma a fost si el rupt. In cele din urma, la jumatatea lunii mai, semifabricatele si alte atractii au fost demolate, dar l-au vizitat multi turisti si, de fapt, in parcare era un barbat separat care i-a condus in jur.

10 Traseul Kerry Way intre Sneem si Kenmare

Drumul in sine are peste 200 de kilometri lungime si este unul dintre cele mai populare trasee de drumetii din Irlanda. Punctul de plecare este Killarney, populara statiune turistica, iar pe traseul lung si lung putem intalni cele mai incantatoare si frumoase locuri din mediul rural.

9 Ultima casa de pe insula olandeza

Insula Dutch este o insula care se erodeaza rapid din Chesapeake Bay, Maryland. Insula a fost odata locuita de pescari si fermieri, dar nimeni nu a mai ramas acolo. Casa a fost construita in 1888 si s-a luptat timp de un secol cu ​​tarmul din ce in ce mai disparut. In ciuda eforturilor fostului proprietar, Stephen White, a pierdut impotriva naturii, nici casa, nici insula nu au putut fi salvate.

8 Pripyat, orasul fantoma ucrainean

Pripyat este o amintire tipica a jocului de Dumnezeu. Daca nu existau cunostinte pentru numele orasului, presupun ca este suficient sa descriem ca fosta asezare se afla la aproximativ 16 km de Cernobil. Dupa explozia blocului 4 din 1986, intreg orasul a fost evacuat si – din motive de inteles – este complet nelocuit de atunci. Orasul fantoma a pastrat imaginea retrograda a asezarilor sovietice – doar natura a fost intotdeauna impotriva betonului, asfaltului si caramizii. Orasul asta e trist si ridica-ti mainile, daca te-ai simti in siguranta sa te muti acolo, chiar daca cincizeci de ziare arata ca nu mai exista radiatii radioactive aici.

7 Fortul de la marea Maunsell

Exista forturi ruginite in mare, de parca o echipa de umblatori imperiali ar fi fost aruncata de zei care ar putea lansa o raza laser in directia tarmului in orice moment. Cetatile Maunsell au fost lasate in afara celui de-al Doilea Razboi Mondial, astfel incat monstruozitatea sa se fi serpuit din el pentru placerea lor. Escadrila de cetate a fost construita in 1942. Cand erau inca in functiune, cladirile erau legate intre ele, cu o mireasa subtire de fier. Initial erau trei cetati, dar acum au mai ramas doar doua. Structura lor era aceeasi: sapte cladiri inconjurau turnul central. Dupa al Doilea Razboi Mondial, au fost dezarmati in 1950. Al treilea fort a fost grav avariat de o furtuna, iar dupa ce a fost zgariat de o alta nava, a fost demolat in 1959. In celelalte doua, in anii saizeci si saptezeci, functionau posturi de radio pirat. pentru o lunga perioada de timp.

6 Castelul din Bodiam

Castelul Bodiam este un castel frumos care a ramas intr-o stare surprinzator de frumoasa in Anglia, East Sussex. A fost construit in 1385, sub conducerea ciudatului numit Sir Edward Dalyngrigge. Bineinteles, oamenii de stiinta britanici trebuie sa scape de toate si, conform ultimelor literaturi stiintifico-fantastice, zidurile bietului castel Bodiam erau prea subtiri pentru a rezista intr-o lupta, iar arcurile de apa nu erau suficient de bune, asa ca a fost construit pentru a fi doar un indicator. Greu noroc. Toboganele de apa, insa, arata deja ca o chestie buna si, intr-adevar, intregul castel. Si, intr-adevar, nu este atat de comun sa vezi o cladire care a trait multe batalii intr-o stare atat de frumoasa, asa ca probabil ca Castelul Bodiam nu a vazut deloc atatea razboaie. Cladirea a fost restaurata de Lordul Curzon, Dumnezeu ii binecuvanteaza numele.

5 statia de cale ferata Michigan, Detroit

Orasul Detroit este oricum amintirea proasta a declinului industrial, dar gara din Michigan ii ofera un plus: are mai bine de o suta de ani si cand a fost construit era cea mai inalta si de departe cea mai luxoasa gara. Acum au trecut mai bine de 25 de ani de cand de aici a plecat ultimul tren. Parerile sunt foarte impartite, ce ar trebui facut cu el. Nu exista bani pentru a-l renova, potrivit multor oameni, ar trebui doar sa curateze zona cu un buldozer pentru ca este urat. Potrivit altora, este pur si simplu frumos, multi fotografi vin aici nu din intamplare, pot face fotografii foarte bune cum luxul s-a transformat incet in decadere.

4 Craco, orasul fantoma italian

Craco este un oras fantoma italian abandonat din provincia Matera, sudul Italiei. Orasul a fost evacuat in 1963 din cauza alunecarilor repetate de teren. Orasul fantoma se gaseste in „adancimea” dintre calcaiul si talpile ghetei italiene, chiar langa mare. Datorita evacuarii, Craco s-a transformat intr-un spectacol turistic foarte popular, in plus, le place sa faca filmari si aici. Ei filmeaza o parte din Passio a lui Mel Gibson si aici.

3 Fabrica de rachete rusa goala

O fata pe nume LanaSator a avut un gand, s-a luat si s-a strecurat intr-una dintre fabricile din NPO Energomash cu o camera, in suburbia Moscovei. Guvernul rus, desigur, nu a fost multumit de asta si a fost hartuit pentru asta, dar nimeni nu poate nega ca a facut poze grozave. Intreaga chestie arata ca si cum te-ai plimba prin scenariile unui film stiintifico-fantastic. Nu era nimeni acolo. Fara paznici, fara masuri de securitate, cu exceptia unor camere de supraveghere pe undeva. Nimeni nu a oprit-o, nimeni nu a pus intrebari. Ceea ce este doar interesant, deoarece compania este una dintre cele mai mari companii de lansare de rachete din lume.

2 Tunelul iubirii, Ucraina

Auzind numele Ucrainei, ne gandim la coctailul molotov si la razboi, nu la dragoste. In Klevan exista o cale ferata de trei kilometri care duce la o fabrica. Aici totul este acoperit de natura – creand un cadru frumos de neegalat. Trenul trimite alimente de trei ori pe zi la fabrica, in timpul ramas zeci de fotografi filmeaza locul, iar indragostitii vin aici: conform legendelor urbane , oricine merge cu perechea lui si isi doreste sincer ceva, dorintele se implinesc.

1 Parcul de distractii Nara Dreamland, Japonia

Nara a vrut sa invinga Disney World si, desigur, cu propriile figuri si atractii, nu cu Donald Duck si insotitorii sai. Parcul de distractii a fost construit in 1961 si si-a inchis portile in 2006 pentru ca nu primise destui vizitatori. Au existat montagne russe si cai ferate monolitice, tot felul de masini de jocuri si cu adevarat totul, tot ce este necesar pentru un parc de aventuri de succes. Il impingeau din greu si mergeau pentru o lunga perioada de timp – dar in ziua de azi absolut nimeni nu vine aici. Asta pentru ca este interzisa intrarea, iar amenzile au fost lovite in palmele fotografilor curiosi.