Migdalele sunt un aliment excelent de consumat in fiecare zi, deoarece sunt pline de proteine, vitamine si fibre. Se crede ca consumul regulat al acestora reduce riscul de probleme de sanatate precum cancerul, bolile de inima, obezitatea si diabetul de tip 2.

Si, desi au si o cantitate destul de mare de grasime, este cel mai sanatos tipul mononesaturat care va protejeaza de fapt inima. Totusi, migdalele contin destul de multe calorii, asa ca cel mai bine este sa le consumi cu moderatie.

Poate suna incredibil ca doar patru migdale zilnic ar putea face orice pentru sanatatea ta, dar este adevarat! Intr-o uncie de migdale veti obtine 3,5 grame de fibre, 6 grame de proteine ​​si 9 grame de grasimi mononesaturate. Migdalele ofera, de asemenea, o cantitate buna de vitamina E, mangan si magneziu. Prezent in cantitati mai mici, dar semnificative, este cuprul, calciul, riboflavina, fierul, zincul si fosforul.

Deci, ce poate face toata aceasta bunatate pentru corpul tau? Vei fi surprins de aceste 7 beneficii importante care apar daca mananci cel putin 4 migdale in fiecare zi.

1. Niveluri de colesterol mai sanatoase

Migdalele sunt excelente pentru reducerea colesterolului LDL rau, in timp ce cresc colesterolul HDL bun. Acest lucru este important, deoarece colesterolul ridicat va pune in pericol pentru tot felul de complicatii de sanatate, inclusiv atac de cord, accident vascular cerebral si boala arterelor periferice.

Cand inlocuiti migdalele cu o gustare nesanatoasa, cum ar fi chipsuri sau bomboane, va puteti reduce colesterolul rau cu pana la 10%. Beneficiul este legat de continutul de vitamina E din carnea de nuca si de flavonoidele continute in pielea de hartie a migdalei. Impreuna, ele previn dezvoltarea placii de infundare a arterelor.

2. Par mai puternic, mai stralucitor

Migdalele sunt pozitionate in mod unic pentru a va oferi practic toate vitaminele si mineralele necesare pentru a imbunatati starea parului. Pentru a stimula cresterea, migdalele au magneziu si zinc. Vitamina E are proprietati antioxidante care reduc stresul oxidativ si fac parul mai puternic. Si, in cele din urma, vitamina B ingroasa firele si confera o stralucire naturala.

De altfel, aplicarea uleiului de migdale pe scalp poate preveni matreata si poate inmuia si hrani direct firele de par. Uleiul de migdale a fost folosit ca produs de frumusete atat pentru par, cat si pentru piele, de cand egiptenii antici considerau migdalele drept unul dintre produsele de lux supreme.

3. Risc redus de boli de inima

Exista multe ingrediente in migdale care le fac o gustare inteligenta pentru inima. Grasimile mononesaturate pot ajuta la controlul colesterolului ridicat, de exemplu. Dar fibrele, vitamina E, acizii grasi omega-3 si sterolii vegetali beneficiaza si de sanatatea inimii.

Migdalele sunt, de asemenea, o sursa excelenta de l-arginina, care s-a dovedit ca face peretii arterelor mai flexibili si, prin urmare, mai putin probabil sa dezvolte cheaguri de sange care pot bloca fluxul sanguin si pot provoca stop cardiac. Pentru a obtine toate aceste beneficii pentru sanatatea inimii, asigurati-va ca mancati si coaja.

4. Mai putine riduri

Cu totii dorim sa prevenim imbatranirea prematura, iar migdalele pot ajuta datorita continutului de mangan si vitamina E. Manganul este o proteina care ajuta la producerea colagenului.

Colagenul este tesutul conjunctiv din piele care o mentine stransa si neteda. Vitamina E este capabila sa protejeze impotriva daunelor pielii prin absorbtia radiatiilor UV de la soare, reducand astfel aparitia petelor intunecate si a ridurilor. De asemenea, reduce inflamatia pielii si elimina roseata.

5. Digestie mai buna

Cojile de migdale sunt o sursa excelenta de prebiotice, care sprijina cresterea si multiplicarea bacteriilor bune din intestinele noastre. Bacteriile intestinale sunt responsabile pentru metabolizarea nutrientilor din alimente si medicamente. De asemenea, protejeaza impotriva infectiilor intestinale si produce vitamina K, importanta pentru producerea proteinelor de coagulare a sangelui.

Prebioticele hranesc aceste bacterii intestinale importante, dar dincolo de aceasta, studii recente indica faptul ca consumul regulat de alimente prebiotice poate imbunatati functia sistemului imunitar si poate reduce riscul de cancer, boli de inima si artrita reumatoida.

6. Pierdere in greutate mai usoara

Desi migdalele contin o multime de grasimi si calorii, ele te pot ajuta de fapt sa scapi de kilograme. Studiile arata ca consumul de migdale poate contribui la o senzatie de satietate intre mese, ceea ce face mai usor sa reziste poftelor de mancare nesanatoase. Persoanele care mananca migdale zilnic tind sa consume mai putini carbohidrati pe parcursul fiecarei zile.

Participantii la un studiu despre migdale si dieta si-au redus greutatea si indicele de masa corporala (IMC) cu o medie de 18%, comparativ cu doar 11% in grupul care a tinut o dieta fara migdale. Circumferinta taliei a scazut, de asemenea, cu 14% la grupul cu migdale, dar doar cu 9% la cei care nu fac dieta.

7. Activitatea creierului imbunatatita

Studiile arata ca aportul din abundenta de vitamina E in dieta ta poate ajuta la prevenirea declinului cognitiv legat de imbatranire, la pastrarea memoriei si la cresterea gradului de alerta zilnic. Magneziul din migdale intareste nervii din creier.

Si proteina ajuta la repararea celulelor creierului, imbunatatind astfel functia cognitiva. Mentinerea creierului sanatos pe tot parcursul vietii ajuta la prevenirea bolii Alzheimer, iar consumul de migdale poate fi o mare parte a acestui lucru.

Am sugerat 4 migdale ca cantitate de baza de consumat zilnic, dar nu trebuie neaparat sa te opresti la asta daca iti plac cu adevarat de ele.

Limita zilnica recomandata este de o uncie sau aproximativ 23 de nuci. Daca mananci uncia plina, vei obtine aproximativ 163 de calorii si 14 grame de grasime. Este in regula atata timp cat tineti cont de caloriile din restul meselor zilnice. Amintiti-va ca nu conteaza doar migdalele intregi, ci si produse precum faina de migdale si laptele de migdale.

In cele din urma, credem ca vei descoperi ca consumul a cel putin 4 migdale in fiecare zi este o modalitate usoara si delicioasa de a atinge o multime de obiective de sanatate.

Indiferent daca vrei sa slabesti, sa-ti imbunatatesti calitatea pielii si a parului sau sa reduci riscul de aparitie a mai multor boli periculoase, migdalele sunt raspunsul. Arunca-le in salate, in cartofi prajiti sau direct in gura. Oricum ai obtine migdalele, este o modalitate buna, in fiecare zi!