buzecrapate_mareNu-i asa ca urasti sa te trezesti dimineata cu buzele uscate si crapate? Problema se agraveaza chiar, atunci cand iti bei cafeaua fierbinte sau cand iti saruti partenerul.

Nu trebuie sa te conformezi situatiei! Pentru a sti cum sa le tratam, trebuie mai intai sa depistam cauza!

Cauzele buzelor crapate

# Temperatura

Desi vremea este adesea invinuita, ea nu este intodeauna de vina. Este adevarat ca vantul si vremea rece pot contribui la uscarea si craparea buzelor, dar si temperaturile inalte pot face acest lucru. Caldura folosita pentru a-ti incalzi casa si masina usuca aerul si scad nivelul de umiditate, care duce in mod natural la uscarea buzelor si a pielii.

# Cosmeticele

Fii foarte atenta cu lipgloss-urile care contin adesea chimicale ce irita in mod intentionat buzele pentru a le face sa para mai pline, mai mari. Capsaicina (o substanta sintetizata din ardeiul iute), menta si mentolul sunt cateva ingrediente de evitat.

Fenolul, un ingredient folosit frecvent in compozitia strugurelului, poate contribui la uscarea buzelor, de aceea unele produse de acest gen creeaza dependenta. Cand nu te mai dai cu strugurel, buzele se usuca si mai rau. Desi fenolul este folosit in concentratii mici in produsele de buze, trebuie sa stii ca tot fenolul este folosit si in peeling-urile faciale de profunzime.

# Alimentele

Alimentele condimentate si acidul din citrice pot arde buzele si pot duce la uscaciune si iritatie. In plus, persoanele cu alergii la alune sau nuci ar trebui sa fie atente la produsele ce contin extracte din aceste alimente, cum ar fi untul de corp.

# Medicamentele

Unele medicamente folosite in tratarea acneei pot usca destul de mult buzele, chiar daca nu vin in contact direct cu ele. Produsele destinate aplicarii topice, cum ar fi cremele contra acneei sau cremele anti aging, care contin peroxid de benzoil sau alfa-hidroxiacizi, pot determina iritatii atunci cand vin in contact cu zona buzelor.

Tips si tratamente

# Aplica pe buzele iritate si uscate un produs ce contine ulei mineral.
# Opteaza pentru rujuri sau lipgloss-uri ce contin substante cu protectie solara, si foloseste-le tot anul.
# Alege produse pentru ingrijirea buzelor cu putini aditivi.
# Bea multe lichide pentru a-ti mentine hidratarea.
# Evita sa-ti lingi buzele.
# Foloseste un umidificator in casa ta.
# Mergi la dermatolog daca starea buzelor tale nu se imbunatateste prin aceste tratamente la domiciliu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here