Celulita este considerata a fi dusmanul numarul unu al frumusetii feminine. Statistic vorbind, este specifica sexului feminin, si mai mult, aproximativ la 90% din populatia feminina apare incepand cu varsta de 15 ani.

Celulita este o afectiune complexa a pielii si a intregului organism. Ea nu trebuie confundata cu grasimea, obezitatea, dar este conditionata de catre acestea si poate aparea din cauza sedentarismului, a unei dereglari hormonale, a unei circulatii sanguine deficitare, dereglari digestive sau pe sistem nervos.

Celulita implica o circulatie sanguina proasta. De asemenea, vasele limfatice care nu contin muschi care sa pompeze fluidul si depind complet de miscarea tesuturilor, produc o scadere a metabolismului si o crestere a lichidului intrestitial care provoaca un aspect exterior neplacut al celulitei. De aceea drenajul limfatic are efect pozitiv in celulita chiar daca nu are o influenta directa, creste circulatia sanguina si presiunea sangelui.

Cauzele aparitiei celulitei:

Alimentatia – o alimentatie gresita, prea bogata in glucide cu absorbtie rapida si in lipide, consumul in exces de alcool are o influenta negativa asupra tesuturilor.

Fumatul – suprima actiunea oligoalimentelor asupra enzimelor care regleaza reactiile chimice din organism.

Stresul – intervine si in formarea celulitei prin modificarea hormonala pe care o antreneaza. In timpul stresului exista o secretie a glandelor suprarenale, a unui surplus de cortisol.

Sedentarismul – picioare plate, curbura accentuata a partii de jos a funduletului – si/sau o musculatura putin dezvoltata pe abdomen, fese si coapse. Aceasta nu favorizeaza deloc un bun drenaj a partii inferioare a corpului tau.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here