De fiecare data cand va intoarceti, exista o noua tendinta de frumusete care devine virala pe retelele sociale. Fie ca este vorba de tratamente de decolorare a hiperpigmentarii, aclamate de TikTok sau de straturi de vaselina de pe fata in numele hidratarii, exista un stup plin de oameni obsedati de asta pe internet. Caz concret, micro-needling.

In ultimii cativa ani, micro-needling-ul a devenit cel mai bun tratament de infrumusetare pentru a accelera productia de colagen a pielii, oferind un ten stralucitor in timp ce umple cicatricile de acnee. Cu toate acestea, exista cateva note de siguranta de care trebuie sa tineti cont inainte de a sari pe ace. Seventeen s-a intalnit recent cu doi experti pentru a afla ce este micro-ace, cine ar trebui sa o evite si daca ar trebui sa introduci produse de infrumusetare cu micro-ace in piele.

Cum functioneaza micro-acele si care sunt beneficiile?

Micro-needlingul este un proces simplu care utilizeaza ace foarte mici pentru a face gauri minuscule in piele „intr-o maniera controlata” pentru a „incuraja vindecarea ranilor”, spune Dr. Purvisha Patel, dermatolog certificat de consiliu, pentru Seventeen . Cand este efectuata in cabinet de un profesionist, „fata este adesea amortita local”, explica medicul dermatolog certificat de consiliu, dr. Marisa Garshick. Unii profesionisti folosesc plasma sau acid hialuronic pentru a ajuta stiloul micro-ace sa alunece pe piele si sa o patrunda mai adanc. Deoarece micro-needling-ul stimuleaza productia de colagen, acesta imbunatateste „aspectul liniilor fine, ridurilor, porilor, cicatricilor de acnee, vergeturilor, nuantei neuniforme ale pielii si ajuta la strangerea pielii”, explica dr. Garshick.

Doare micro-ace?

Utilizarea mai multor ace pentru a crea mini-rani suna ca si cum ar putea fi putin dureroasa, dar dr. Garshick explica cum sa eviti orice durere care poate aparea odata cu tratamentul. „Amortirea locala este adesea aplicata pentru a reduce disconfortul cu micro-needling in cabinet”, spune ea.

Care este diferenta dintre tratamentele de micro-needling la cabinet si cele pe care le poti face acasa?

Cand vine vorba de ingrijirea pielii, tratamentele profesionale au intotdeauna rezultate diferite. Potrivit dr. Garshick, tratamentele efectuate in cabinet „patrund mai adanc, oferind beneficii suplimentare” si, uneori, sunt asociate cu plasma bogata in trombocite, ceea ce ajuta „la cresterea rezultatelor si la minimizarea timpului de nefunctionare”. In functie de locul in care va aflati, sesiunile de micro-needling pot varia intre 100 USD si 700 USD per sesiune. Potrivit Asociatiei Academiei Americane de Dermatologie, majoritatea pacientilor necesita trei pana la sase tratamente pentru a primi rezultate optime si revin la fiecare doua pana la sase saptamani pentru tratament.

Pixurile cu microneedling pot fi folosite acasa, dar dr. Patel avertizeaza sa nu le folositi pentru ca „acele de pe ele pot rupe pielea”. Ea sugereaza o sesiune profesionista de micro-needling in locul celor de bricolaj, deoarece „acele sunt introduse in piele intr-un mod perpendicular, rezultand un tratament mai uniform”. In plus, exista „mai putine riscuri de complicatii” atunci cand se face „intr-un cadru controlat si curat”.

In timp ce ambele derme sfatuiesc sa nu foloseasca micro-needling acasa, dr. Garshicks ii indeamna pe pasionatii de ingrijire a pielii DIY sa practice precautie extrema atunci cand aplica un stilou sau o rola cu micro-needling acasa. Pe langa respectarea in mod explicit a instructiunilor furnizate, ea avertizeaza impotriva „aplicarii unei presiuni prea mari pentru a evita riscul de ranire”, cum ar fi infectia si potentialele cicatrici daca prea mult tesut este deteriorat.

Care sunt efectele secundare ale micro-needling-ului?

Tratamentele de ingrijire a pielii ajuta adesea la imbunatatirea starii pielii, dar uneori vin cu efecte secundare. Potrivit dr. Patel, umflarea pe termen scurt, roseata si descuamarea pielii pot rezulta din micro-needling. Dr. Garshick avertizeaza impotriva expunerii excesive la soare dupa un tratament cu micro-needling, deoarece poate duce la hiperpigmentare si acesta este ultimul lucru pe care il doriti dupa ce ati primit un nou tratament pentru a obtine o piele stralucitoare si improspatata.

Cum ar trebui sa va pregatiti pielea inainte si dupa micro-ace?

La fel ca majoritatea tratamentelor de ingrijire a pielii, este important sa va asigurati ca pielea este curata inainte de micro-ace. Dr. Patel recomanda intreruperea produselor precum retinolul cu cel putin trei zile inainte de tratamentul cu micro-ace pentru a preveni inflamatia. Ea sugereaza, de asemenea, utilizarea unui ser precum Serul de corectare avansata de la Visha Skincare pentru a ajuta instrumentele sa obtina „o penetrare mai mare atunci cand gaurile sunt infipte in piele”, aducand „rezultate mai rapide”.

Odata ce ati trecut sub ac, ambele derme recomanda utilizarea unor produse blande pentru a ajuta procesul de vindecare. Dr. Garshick sugereaza RescueMD DNA Repair Complex deoarece este bland cu pielea si sprijina vindecarea. Chiar daca utilizati deja protectie solara si o aplicati din nou pe tot parcursul zilei, dr. Patel va avertizeaza impotriva folosirii mai putin de SPF 30 dupa tratament pentru a preveni dezvoltarea hiperpigmentarii.

Cand ar trebui sa evitati micro-ace?

Daca pielea ta este predispusa la cheloizi sau la suprasperiare, dr. Patel recomanda sa renunti la micro-ace, deoarece ar putea duce la noi cicatrici. Starea actuala a pielii si starea sa generala determina, de asemenea, daca ar trebui sa incercati micro-needling. Ea sugereaza persoanelor cu piele sensibila, acnee activa sau inflamatie a pielii din cauza unor afectiuni precum eczema activa, sa evite si micro-ace. Dr. Garshick este de acord si avertizeaza ca renuntati la micro-needling daca aveti o herpes rece.

Ar trebui sa puneti machiaj cu microac in piele?

Daca ati parcurs TikTok sau Insta in ultimul timp, este posibil sa fi observat videoclipuri virale cu micro-needling cosmetic, in care pasionatii de frumusete angajeaza un profesionist pentru a folosi un derma-pen cu ace mici pentru a implanta pigmenti din produse de machiaj precum fondul de ten si fardul de obraz. pielea pentru o stralucire semipermanenta.

In timp ce procedura poate declansa pe retelele de socializare, dr. Patel o sfatuieste cu fermitate. Potrivit dermatologului, „Nu este sigur sa aplicati cu microac orice agenti care nu au fost formulati in acest scop”. FDA (stii, organizatia care stabileste destul de mult ce este sigur de mancat, de baut si de purtat) nu a dat unda verde micro-acelui cosmetic, iar dr. Patel avertizeaza ca „pigmentii pot provoca reactii inflamatorii” daca sunt introdusi. pe sub piele. Dr. Garshick este de acord si explica ca micro-needlingul cosmetic „poate creste riscul de infectie, precum si reactiile imune”. Ea chiar sfatuieste sa nu folosesti orice machiaj direct dupa un tratament traditional de micro-ace „pentru a minimiza iritatia”.

Asadar, oricat de mult ti-ar placea sa faci un fard de obraz 24 de ore din 24, 7 zile pe zi, ar trebui sa ramai la aplicarea produselor tale de infrumusetare preferate cu instrumente traditionale sau sa optezi pentru o alta metoda, cum ar fi machiajul pentru tatuaj. Desi poate parea similar, exista o mare diferenta intre machiajul tatuat si micro-acul. Potrivit dr. Patel, produsele de infrumusetare sunt plasate „sub piele uniform” de un ac atunci cand sunt tatuate. Machiajul pentru tatuaje este considerat permanent sau semi-permanent deoarece cerneala aprobata de FDA este plasata adanc in straturile pielii. In timp ce machiajul cu micro-needling impinge pigmentul in suprafata pielii prin mini-ranile create de derma-pen-ul.