Fumatul si personalitatea de învingator!
Să presupunem că v-aţi hotărât să vă lăsaţi de fumat. Pe cine vi se pare mai convenabil să aveţi alături: cineva care nu a fumat niciodată, unul care a reuşit să se lase, sau un fumător „înrăit”? Răspunsul este evident, dar să-l analizăm un moment: doar ex-fumătorul este în măsură să înţeleagă greutatea efortului vostru şi să vă dea un sprijin când aveţi nevoie; dincolo de asta, aceasta persoană este demonstraţia evidentă că un rezultat pozitiv este posibil. În schimb, cel care nu a fumat niciodată, deşi nu vă va împiedica reuşita, nu vă poate da nici un ajutor deoarece nu este în măsură să înţeleagă în ce constă dificultatea. Şi fumătorul? În acest caz, este într-adevăr o problemă: după cum demonstrează statisticile, este aproape imposibil să abandonezi viciul fumatului trăind sau muncind într-un mediu cu alţi fumători. În primul rând pentru ca astfel vă este amintit tot timpul ceva de care doriţi să vă eliberaţi, şi cum în orice moment există posibilitatea de a vi se oferi o ţigară, acest lucru este de obicei suficient pentru a lăsa baltă bunele dumneavoastră intenţii. Există însă şi un adevăr mai important: dacă reuşiţi într-adevăr, o să deveniţi pentru fumător o probă constantă a incapacităţii sale de a renunţa la viciu. Prin urmare, într-o manieră mai mult sau mai puţin conştientă, el va boicota eforturile voastre, repetându-vă, de exemplu, că fumul nu este chiar atât de dăunător, că „bunicul meu fumează două pachete pe zi”, că există pericolul să „puneţi” kilograme, etc.

O propunere de „legea fundamentală” a succesului aplicabilă şi în acest context: „Stai alături de cei care câştigă, şi evită pe cei care pierd!” Iată şi o listă de motivaţii:
– Cei care pierd nu pot să vadă succesul în ei înşişi, şi în consecinţă nu îl vor vedea în voi, deci vă vor deprima cu apatia şi negativitatea lor; cei care câştigă vă vor încuraja să depuneţi maximum de efort şi vor sprijini şi aprecia eforturile voastre. (Amintiţi-vă că atunci când cineva vă spune ca ceva este imposibil, aceasta înseamnă că, de fapt, pentru el este imposibil.)
– Cei care pierd îşi amintesc problemele şi falimentele trecute şi le utilizează ca scuze pentru a renunţa; cei care câştigă încep de la prezent, de la situaţia în care se găsesc acum, cu o atitudine pozitivă.
– Cei care pierd lasă ca mediul să determine starea lor mentală; cei care câştigă controlează atitudinea lor.
– Cei care pierd o să vă spună: „Poate este posibil, dar este prea dificil”; cei care câştigă o să vă spună: „Poate este dificil dar este posibil”.
– Cei care pierd vor vedea o problemă în orice soluţie; cei care câştigă vor vedea o soluţie pentru orice problemă.
În concluzie, întrebarea este: ce aveţi în jurul vostru, oameni cu mentalitate de câştigător sau de învins? Ce tip sunteţi şi dumneavoastră? Răspunsul oferit la aceste întrebări vă va arăta şi calea şi proporţia dumneavoastră de reuşită în ceea ce priveşte renunţarea la un viciu.
Succes! Nu uitaţi: fiţi învingători!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here